ekonomika

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ekonomika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ekonomika“.

Euro grupės vadovas Vilniuje gyrė Lietuvą už suvaldytą ekonominę krizę

Nepaisant pastarųjų metų ekonominių sunkumų, tarp jų – ir sukeltų karo Ukrainoje, Lietuvos ekonomika greitai atsigavo ir lenkia euro zonos vidurkį, sako Vilniuje viešintis Euro grupės pirmininkas Paschalis Donohoe. „Po dvejų metų (nuo paskutinio jo vizito Vilniuje 2022-ųjų sausį – BNS) infliacija mažėja, jūsų ekonomika auga, ji augs ir kitais metais.

Rusijos ekonomika stiprėja: kodėl Vakarų sankcijos nepasiteisino?

Atnaujinti ES ir JAV sankcijų paketai turėjo susilpninti Rusijos ekonomiką. Vietoj to ji prisitaikė ir išlieka stipri kaip tik tuo metu, kai Vladimiras Putinas buvo perrinktas ketvirtai prezidento kadencijai. Rusijos ekonomikos atsparumas neabejotinai yra pagrindinis prezidento V. Putino, kuris nuo 1999 m. nepertraukiamai vadovauja Rusijai kaip prezidentas arba ministras pirmininkas, privalumas. Tačiau taip neturėjo būti.
2024-03-25

Robertas Dargis išklojo viską, ką galvoja apie mūsų valdžią ir karą: „Investuoti į Lietuvą ryžtasi reto drąsumo užsienietis“

Vis dažniau Lietuvoje pastebimos kalbos apie galimą karą ir per mažas valdžios skiriamas dėmesys ekonomikai ateityje Lietuvai gali stipriai atsirūgti. Su kokiais ekonominiais iššūkiais susiduriame ir galime susidurti, dalinasi verslininkas Robertas Dargis. Verslininkas pasakoja, jog šiuo metu valdžios atstovams trūksta supratimo, kas yra ekonomika ir kaip ji veikia. O tam, kad ateityje būtų užtikrintas tinkamas valstybės funkcionavimas, Lietuvos politikams reikės labai pasistengti.

Įvertino Lietuvos ruošimąsi galimam karui: dabar geriausia gynyba yra psichologinis puolimas

Lietuvos ekonomikos augimo potencialas turėtų būti nukreiptas į gynybos pramonę, tikina ekonomistai ir verslo atstovai. Anot jų, šiuo metu reikėtų orientuotis ne į karo baimę, bet į priešo atgrasymą. Konferencijoje „Lietuvos Davosas“ apie Lietuvos ekonomikos augimo potencialą diskutavo ekonomistai ir verslo atstovai. Gynybos pramonės svarba „PwC Lietuvoje“ Investicinės aplinkos ekspertas Audrius Tamulevičius sakė, kad verslui labai svarbios valstybės investicijos.
2024-03-23

Mauricas: ECB palūkanų normų mažinimas gali nusikelti net iki rugpjūčio mėn.

Banko „Luminor“ vyr. ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) pastaruoju metu labiau žiūri ne į infliacijos skaičius, o į darbo užmokesčio augimą ir vėlina palūkanų normų mažinimo laikotarpį. Pasak jo, palūkanų normos turėtų būti mažinamos vasarą, birželio arba tik rugpjūčio mėnesiais. „Europos Centrinis Bankas žiūri nebe tik į infliacijos skaičius, bet pradeda labiau žiūrėti į darbo užmokesčio augimo skaičius, kitus indikatorius.
2024-03-20

Lietuvoje auga perkamoji galia, bet žmonėms atrodo kitaip: „Nuo skolos link skolos“

Lietuvos verslas susiduria su sunkumais – dalis sektorių balansuoja ties užsidarymo riba, kai kurios įmonės jau bankrutuoja, mat neatlaiko rekordinės paskolų palūkanų naštos. O gyventojų perkamoji galia auga, kainos kyla lėčiau nei algos, tačiau tai neguodžia, nes maisto prekių ir paslaugų kainos nusistovėjo aukštos. Panevėžio turguje daržoves pardavinėjanti Ona pasakoja, kad šiuo metu sulaukia įvairių klientų. Vieni pinigų neskaičiuoja, kiti taupo.

Penktadienį vyks vienuoliktokų tarpinis ekonomikos žinių patikrinimas

Tęsiantis pirmą kartą vykstančiai vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sesijai, penktadienį moksleiviai pasitikrins ekonomikos žinias. Kaip skelbiama portale lrt.lt, po ketvirtadienį vykusio matematiko A lygio žinių patikrinimo, pedagogai gauna vis daugiau pranešimų apie galimus sukčiavimo atvejus. Trečiadienį vyko ir matematikos B lygio žinių patikrinimas. Tačiau po jo kilo pasipiktinimo banga, suabejota dėl užduočių kokybės.
Aktualijos 2024-03-15

Putino pažadų kaina – neįtikėtina: prieš pat rinkimus pažadėjo rusams milijardus eurų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo per ateinančius šešerius metus padidinti savo tėvynainių pragyvenimo lygį, įgyvendindamas didelius naujus planus. Tik yra viena didelė problema: jo pažadams įvykdyti, trūksta lėšų biudžete.
2024-03-12

Italijos ekonomika pernai spalį-gruodį augo 0,2 proc.

Italija per paskutinį praėjusių metų ketvirtį sukūrė 0,2 proc. solidesnį nei per ankstesnius tris mėnesius bendrąjį vidaus produktą (BVP), antradienį skelbia nacionalinė statistikos tarnyba ISTAT, remdamasi patikslintais, bet negalutiniais duomenimis. Atnaujintas įvertis atitiko sausio pabaigoje skelbtą išankstinį. Tokia pat sparta ekonomika augo ir trečiąjį 2023-ųjų ketvirtį. Namų ūkių vartojimas spalį-gruodį menko 0,2 proc., tuo tarpu valstybės išlaidos didėjo 0,1 proc.
2024-03-05

Dubnikovas: Lietuvos tabako ir alkoholio akcizų politika veiksminga, bet skatina kenksmingesnių produktų vartojimą

Finansų ministerijai pristačius 2025–2027 m. alkoholio ir tabako akcizų plano projektą, Eltos kalbinti ekonomistai jį ir bendrą Lietuvos akcizų politiką vertina skirtingai. Ekonomistas Marius Dubnikovas teigia, kad akcizų politika efektyvi, bet gali paskatinti stipresnių gėrimų ir tradicinių tabako produktų vartojimą, o „Citadele“ banko ekonomistas Aleksandras Izgorodinas mano, kad dėl sumažėjusios gyventojų perkamosios galios akcizų tarifų kėlimą reiktų pristabdyti.
2024-03-05
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų