bulvių patiekalai

Bulvių patiekalai

 

Tai itin įvairūs ir mėgstami patiekalai visame pasaulyje dėl jų universalumo ir gebėjimo prisitaikyti prie įvairių skonių ir virtuvių. Nuo paprastų virtų bulvių su sviestu iki sudėtingų orkaitėje keptų gratinų su grietinėle ir sūriu, bulvės teikia beveik neribotas galimybes kulinariniams eksperimentams.

Nostalgiški bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: pigu, greita ir skanu

„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvės; 3 pak. x 180 g varškės; 1 kiaušinis;  2 v. š. miltų; 2 v. š. krakmolo; druskos pagal poreikius.
2024-02-20

Liucija pasidalino superinių bulvinių blynų receptu: visi prašys pakartoti

„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
2024-02-18

Taip gaminti cepelinus išmokė mama: skonis niekada nenuvilia

„Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių.
2024-02-16

Atskleidė, kaip greitai pagaminti tobulą bulvių košę: paprasčiau nebūna

Šį patiekalą dviems žmonėms galima pagaminti labai greitai ir tik iš trijų ingredientų, o jei norite „kaimiškos“ bulvių košės, bulvių galite nenulupti. Minkšta kreminė bulvių košė puikiai tinka prie keptos mėsos bei daržovių. Patiekalas tradiciškai gaminamas sutrinant virtas arba garuose virtas bulves su pienu, sviestu ir prieskoniais, o ją paruošite vos per 15 minučių.  Yra daugybė bulvių košės variantų, įskaitant sūrią bulvių košę, košę su priedais ir saldžiųjų bulvių košę.
2024-02-14

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: nenuvilia niekada

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2023-11-05

Ingridos bulviniai kukuliai nukels atgal į vaikystę: skonis užburs nuo pirmo kąsnio

„Tikrai visi turime tokių patiekalų, kurie mintimis nukelia tiesiai pas mamą. Man su vaikyste asocijuojasi būtent bulviniai kukuliai su grietine ir spirgučių padažu. O koks jus patiekalas nukelia tiesiai į vaikystę?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. 7 – 8 virtos bulvės su lupena; 2 v. š. miltų; 1 a. š. k. t. sviesto; 1 kiaušinis; Žiupsnis druskos; 1 v. š. bulvių krakmolo, kukuliams apvolioti.
2023-10-30

Nostalgiški bulviniai švilpikai: skonis nukels į vaikystę

„Švilpikai yra vienas tų patiekalų, kuriuos beprotiškai mėgstu ir galėčiau valgyti kelias dienas iš eilės  Dėl to dažniausiai kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Švilpikams reikės:   800 g bulvių; 100 g miltų; 1 kiaušinio; 2 valg. š. ištirpdinto sviesto; 0,5 arb. š. druskos. Padažui: 500 ml grietinėlės (35 proc.
2023-10-13

Šis bulvių patiekalas sužavės visus: verta išbandyti

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2023-09-12

Taip gaminti bulvinius blynus išmokė Mama: išeina tobuli

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui. Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
2023-02-19

Šis bulvių patiekalas su sūriu sužavės visą šeimą – patiks ir mažiems, ir dideliems

Jei mėgstate bulvinius patiekalus, šis receptas – kaip tik jums. Laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pasiūlė pasigaminti bulvinę duonelę su sūriu, kuri, kaip pats tikina, yra tarsi vokas, kuriame yra paslėptas nuostabaus skonio įdaras. Jums reikės: 170 ml pieno; Žiupsnelio druskos; 270 g kvietinių miltų; 30 g tirpinto sviesto; 2 vnt. didelių bulvių; 1 valg.
2022-12-10
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų