REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 1 kiaušinio; 1 vidutinio dydžio svogūno; 2/3 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina); saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Receptas

Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Bulves nulupame, sutarkuojame bulvine smulkia tarka (arba tarkavimo mašina).

Gautą bulvių masę nukošiame per sietelį, tada sudedame į didesnį indą, įmušame kiaušinį, sudedame svogūną, įpilame citrinos sulčių (je naudojate), pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus.

Dedame po 1 valg. š. bulvių masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepusius dedame į lėkštę. Taip iškepame visus blynus ir skanaujame. Blynus patiekite su grietine, dar galite užbarstyti bulvių prieskoniais.

Nieko naujo,netik tavo seneliai taip kepe,visi taip jau senai kepa.
Tikri bulviniai blynai yra kepami ant kiaulienos taukų. Taip kepdavo mūsų senuoliai. Jų skonis ir išvaizda labai skiriasi nuo kepamų ant aliejaus.
Taip .tai pats geriausias receptas.(be citrinos tik).svogūną tik tarkuoju.jokių kefyrų ir keptų svogūnų.čia ne kūgelis
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų