REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikrai visi turime tokių patiekalų, kurie mintimis nukelia tiesiai pas mamą. Man su vaikyste asocijuojasi būtent bulviniai kukuliai su grietine ir spirgučių padažu. O koks jus patiekalas nukelia tiesiai į vaikystę?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Tikrai visi turime tokių patiekalų, kurie mintimis nukelia tiesiai pas mamą. Man su vaikyste asocijuojasi būtent bulviniai kukuliai su grietine ir spirgučių padažu. O koks jus patiekalas nukelia tiesiai į vaikystę?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.

  • 7 – 8 virtos bulvės su lupena;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 a. š. k. t. sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 v. š. bulvių krakmolo, kukuliams apvolioti.

Patiekti:

  • Grietinės;
  • Svogūnų laiškų;
  • Spirgučių padažo.

Bulves nulupame ir sumalame arba sugrūdame grūstuve. Į bulvių masę beriame druskos, miltų, mušame kiaušinį ir įdedame gabalėlį sviesto. Masę gerai išmaišome.

Drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus, apvoliojame krakmole ir dedame virti į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verdame apie 7 – 10 min, kai kukuliai iškils į paviršių. Valgome su grietine ir spirgučių padažu. Pabarstome svogūnų laiškais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų