avietės
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „avietės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „avietės“.
            
 Paprastas ir labai skanus pyragas su avietėmis: lengviau ir negali būti
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanų varškės pyragą su avietėmis. Galima sakyti, kad tai – kiek sveikesnis receptas saldumynų megėjams, tačiau skoniu tikrai nenusileis kitiems pyragams.
                            
 Vos 6 ingredientai ir paruošite ypatingo skonio blynų tortą: užsirašykite
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti ypatingai skanų blynų tortą. 
Reikės: 
	Lietinių blynų
	Šviežių uogų
	Šokoladinio kremo
Kremui reikės: 
	250 g 35 proc. riebumo grietinėlės
	Kelių šaukštų grietinės
	Kelių šaukštų cukraus
Gaminimo eiga: 
Atšaldytą grietinėlę supilame į plakimo indą ir plakame, kol susidaro standžios putos. Į gautą masę dedame kelis šaukštus grietinės – tai padės grietinėlei sukietėti ir taps standesnė.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: vasarą nespėsite skinti derliaus
                                Avietės – daugiamečiai augalai, kurie vis atsinaujina leisdami naujus ūglius. Jos nesunkiai prižiūrimos, auga beveik kiekvienoje dirvoje, gausiai dauginasi. Jų priežiūra nėra labai reikli ir sudėtinga, be to – greitai duoda gausų derlių. 
Avietės naudojamos ne tik maisto gaminimui, bet ir gydymui. Vaistinei žaliavai avietės renkamos liepos–rugpjūčio mėnesiais, giedrą dieną, nudžiūvus rasai. Šviežios uogos turi daug vitaminų, malšina troškulį, gerina virškinimą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ragina tai padaryti savo avietėms: augs daug geriau
                                Ką bendro turi gera vasaros uoga ir rūpestinga ranka? Avietės, šios kvapnios sodo karalienės, atsiskleidžia tik tiems, kurie žino, kada jas patręšti, kaip genėti ir kodėl net šiaudai avietyne turi savo vietą.  
Apie viską – nuo pavasarinės priežiūros iki rudens derliaus – naujienų portalui tv3.lt pasakoja lauko augalų produkto vadovė Vesta Mugauskienė iš „Sėklos LT“. 
Vos tik pavasarį iš po žiemos išlenda pirmieji saulės spinduliai, avietynas ima busti.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
                                Pavasario pradžia, balandžio mėnuo yra puikus metas pradėti lauko darbus sode, siekiant užsiauginti mylimų uogų. 
Balandžio pradžia – pats metas pasirūpinti savo avietėmis, rašoma mirror.co.uk. 
Aviečių mulčiavimas
Viena geriausių uogų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį kovo mėnesį, yra avietės, žinomos dėl savo puikaus skonio ir maistinės vertės. Jomis reikia pasirūpinti tam, kad vasaros pabaigoje, rudens metu tikėtumėmės sulaukti uogų.
                            
 Padarykite tai savo avietėms prieš žiemą: nespėsite skaičiuoti derliaus
                                Aviečių genėjimas rudenį – svarbus priežiūros etapas, turintis įtakos krūmų sveikatai ir kito sezono derliui.  
Ši procedūra skatina naujų ūglių augimą, pagerina augalo ventiliaciją ir apšvietimą, taip pat užkerta kelią kenkėjų ir ligų dauginimuisi. 
Kada genėti avietes
Geriausias laikas genėti yra spalio ir lapkričio mėnesiai, po paskutinio derliaus nuėmimo. Ūglius, nustojusius derėti, reikėtų nupjauti dirvos lygyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Pasodinkite avietes šioje vietoje: augs daug geriau
                                Šalyje labai populiarios avietės. Tačiau pastaruoju metu sodininkai vis dažniau domisi gervuogių ir melsvauogių sausmedžių auginimu. Štai keli patarimai, norintiems užsiauginti gardžių uogų. 
Svarbu atsižvelgti į augalo veislę ir jos savybes. 
Avietės
„Polka“ – pasaulyje sparčiai plintanti remontantinė aviečių veislė, išsiskirianti geros kokybės uogomis ir ankstyvu derliumi. Uogos didelės, skaisčiai raudonos, tvirtos, labai skanios, išsiskiria gera kokybe net ir ilgokai po nuskynimo.
                            
 Burnoje tirpstantis aviečių pyragas: paprasta ir labai skanu
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį aviečių trupininį pyragą. Išbandyti, kol dar yra šviežių aviečių, yra tiesiog būtina! 
Tešlai reikės:
	200 gr šalto sviesto
	400 gr miltų
	150 gr cukraus
	Kiaušinio
	Žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
	Kilogramo aviečių
	3 šaukštų cukraus
	2 šaukštų krakmolo
Trupiniams reikės:
	200 gr šalto sviesto
	150 gr miltų
	100 gr cukraus
	100 gr lazdyno riešutų
	50 gr kokoso drožlių
 
Gaminimo eiga...
                            
 Padarykite tai savo avietėms: kitąmet atneš didesnį derlių
                                Kad avietės gausiai derėtų, šiuo metu jas reikia tinkamai prižiūrėti. Tiesą sakant, pavasarį jomis iš karto reikia pradėti rūpintis. Nors aviečių krūmai nėra reiklūs, gausaus derliaus sulauksite tik tada, jei joms nieko netrūks! 
Pagrindiniai aviečių krūmų poreikiai – tinkamas dirvožemio pH, kuriame gausu maistingųjų medžiagų, pakankamai šviesos ir daug vandens. 
Kadangi aviečių šaknys yra negilios, išsidėsčiusios horizontaliai po žeme, jas galima pažeisti neatsargiai kasant.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Nepamirškite to padaryti savo avietėms: kitąmet sukraus didesnį derlių
                                Avietes geriausia sodinti rudenį, kai daugiau drėgmės, nors galima ir anksti pavasarį. Pagal uogų prinokimo laiką aviečių veislės skirstomos į remontantines, derančias du kartus per metus, ir neremontantines, derančias vieną kartą per sezoną.  
Remontantinių veislių avietės dera ant vienmečių stiebų ir jokie žiemos šalčiai joms nebaisūs, tad nuo rugpjūčio iki pat vėlyvųjų šalnų galima mėgautis kvapniomis, skaniomis uogomis.
                            
 Amšiejus išdavė auksinius aviečių patarimus: sukraus neregėtą derlių
                                Avietės – tai vienos iš mėgstamiausių sodo uogų, kurių saldus ir sultingas skonis traukia ne tik sodininkus, bet ir visą šeimą. Šios uogos ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai, turinčios daug vitaminų ir antioksidantų. Tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, svarbu žinoti, kaip reikėtų jas prižiūrėti. 
Naujienų portalui tv3.lt ūkininkas, „Dr.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
                                Avietės – vienas labiausiai paplitusių sodo augalų. Jos, skirtingai negu dauguma kitų uogų, nepraranda naudingų savybių net termiškai apdorotos. Ką reikėtų žinoti norint sulaukti gausaus aviečių derliaus? 
Visų pirma, avietės nedraugauja nė su viena kultūra, nes jų šaknys paviršinės ir augalui gali neužtekti maistinių medžiagų. Geriausia avietes sodinti vienas ir būtinai saulėtoje vietoje, toliau nuo medžių ar krūmų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Norite gausaus aviečių derliaus? Štai, ką jums būtina žinoti
                                Avietės – vienas labiausiai paplitusių sodo augalų. Jos, skirtingai negu dauguma kitų uogų, nepraranda naudingų savybių net termiškai apdorotos. Ką reikėtų žinoti norint sulaukti gausaus aviečių derliaus? 
Visų pirma, avietės nedraugauja nė su viena kultūra, nes jų šaknys paviršinės ir augalui gali neužtekti maistinių medžiagų. Geriausia avietes sodinti vienas ir būtinai saulėtoje vietoje, toliau nuo medžių ar krūmų.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
                                Avietė (lot. Rubus) priklauso erškėtinių (lot. Rosaceae) augalų šeimai, gervuogių genčiai. Pasaulyje žinoma apie 120 aviečių rūšių. Puikiai auga vidutinių platumų klimato juostoje. Gali augti ir šalto klimato kraštuose. Lietuvoje, natūraliomis sąlygomis avietės mėgsta augti tiek lapuočių, tiek spygliuočių, tiek mišriuose miškuose. Taip pat jų galima rasti pamiškėse, miško kirtimuose, drėgnesnėse vietose. 
Mūsų krašte savaime auga tokios aviečių rūšys kaip paprastoji avietė (lot.
                            
 Šiukštu nesodinkite aviečių šioje vietoje: derliaus nesulauksite
                                Aviečių sodinimas gali tapti tikra meditacija, dovanojanti vienybės su gamta jausmą, jei tik žinosite praktinius patarimus, kada ir kaip jas sodinti. Šios skanios ir maistingos uogos yra vertinamos ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl sveikatai teikiamos naudos. 
Avietės yra puikus antioksidantų, vitaminų, ypač C vitamino, ir skaidulų šaltinis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
                                Aviečių genėjimas – tai būtina jų priežiūra. Už tinkamą priežiūrą avietės atsilygins didesniu derliumi, užaugins stambesnes uogas. Aviečių genėjimas – tai ne tik pažeistų ar ligotų šakų pašalinimas. Tai ir krūmo retinimas, atnaujinimas.  
Kada palankiausias metas genėti avietes ir kaip tinkamai tai atlikti? 
Kada genimos avietės?
Aviečių genėjimui tinkamiausias laikas yra ruduo ir ankstyvas pavasaris. Tad jeigu to neatlikote rudenį, dabar pats metas.
                            
 Aktorius Kupšys atstatė močiutės sodybą netoli pajūrio: „Viskas čia buvo apleista“
                                TV3 laida Svajonių sodai lankėsi garsaus aktoriaus Vytauto Kupšio ir jo žmonos Vykintės sodyboje netoli Lietuvos pajūrio, Darbėnuose. Darbšti ir kūrybinga pora gyvendama Panevėžyje, o dirbdami Vilniuje sugebėjo Kretingos rajone atstatyti vaikystės namus. 
Jie ne tik rekonstravo pastatą, tvarkė kiemą ir sodą, bet ir įkūrė nedidelį ūkį vietoje senojo sodo.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: derlius bus daug geresnis
                                Skaičiuojame paskutines vasaros dienas, tačiau kartu su jomis sodo ir daržo darbai nesibaigė. Štai, kokius darbus dabar atlikti yra pats tinkamiausias laikas.  
Laikas išpjauti derėjusių aviečių ir gervuogių stiebus: pjaukite juos iki pat žemės paviršiaus. Kitaip tariant, derėjimui auginkite tik vienmečius stiebus. Visi išpjaustyti stiebai išnešami iš avietyno ir sunaikinami. Dar racionaliau juos susmulkinti specialiu šakų smulkintuvu ir įterpti į dirvą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šios uogos padeda deginti riebalus: ragina išbandyti
                                Vasaros saulei šviečiant vis ryškiau, ieškome natūralių būdų gauti mums taip reikalingų vitaminų. Paprasčiausia tai padaryti – valgant įvairias uogas. Vieni mėgsta braškes, kiti bruknes,  o treti avietes.  
Pastarosios, pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, yra vienos labiausiai skanaujamų uogų Lietuvoje ir savo populiarumu nusileidžia tik braškėms bei šilauogėms. 
Tačiau, anot dr.
                            
 Beprotiškomis kainomis pasipiktinę gyventojai – atkaklūs: uogas augins ir rinks patys
                                Vėlyvos šalnos ir ilgai alinusi sausra padarė savo juodą darbą ir miškuose, ir privačiuose uogynuose. Tiek uogautojai, tiek uogų augintojai tvirtina, kad šiemet uogų derlius – menkesnis. Tiesa, ir brangesnis.  
Už miškuose raudonuojančias avietes uogautojai prašo net 8 eurų už litrą. Sako, uogų nedaug, o ir šios sirpsta vangiai, kai kur jau pernoko ir byra. 
Miške netoli Panevėžio Janinai pavyko pririnkti apie 10 litrų aviečių.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: rezultatas nustebins
                                Įpusėjus vasarai, liepą jau galite mėgautis uogų ir daržovių derliumi, o atsiradusį laisvesnį laiką skirti džiaugtis žiedų gausa ir pailsėti prieš laukiančius derliaus nuėmimo darbus vasaros pabaigoje. 
Nuderėjus ankstyvosioms daržovėms, nepalikite tuščių lysvių – dar galite pasėti ar pasodinti daržovių daigų: ropių, ridikų, špinatų, krapų, rūgštynių, žiedinių ir ropinių kopūstų. Laiku suskubę atsodinti tuščias lysves, džiaugsitės vėlyvuoju derliumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šias uogas vadina aukso gysla širdžiai: sveikata padėkos
                                Vaisiuose gausu antocianinų – pigmentų, suteikiančių uogoms išskirtinę spalvą. Paaiškėjo, kad šios medžiagos taip pat gerina širdies sveikatą. 
Širdies ir kraujagyslių ligos yra viena iš pagrindinių mirties priežasčių Jungtinėje Karalystėje. Taip vadinamos būklės, pažeidžiančios širdį arba kraujagysles, rašo express.co.uk. 
Žinoma, kad mityba turi įtakos šių ligų vystymuisi, todėl geriausia vengti daug riebalų ir druskos turinčio maisto.
                            
 Algirdas Amšiejus papasakojo apie naują aviečių veislę: „Žmonės apie ją turi žinoti“
                                TV3 laida „Svajonių ūkis“ ir toliau apžvelgia naujai išrastas įvairių uogų veisles. Bene kasmet Lietuvos aviečių augintojus pasiekia ir naujos uogų veislės, o laidos konsultantas prof. Algirdas Amšiejus papasakojo apie remontantinių aviečių veislę „Marghareta“ ir jos savybes. 
Europos naujiena vadinama veislė yra fantastiško skonio ir, kai prinoksta, yra labai gražaus, vienodo dydžio.
                            
 Atskleidė geriausią laiką sodinti avietes: nepraleiskite progos
                                Profesionalai siūlo avietes sodinti rudenį, nes esant +4 °C temperatūrai šie augalai dar vegetuoja ir spėja prigyti. Vazonėliuose augintus sodinukus galima sodinti visą šiltąjį sezoną. 
Avietes geriausia sodinti saulėtose, nuo vėjų apsaugotose vietose – prie tvorų ar sienų. Ypač gerai avietės auga dirvoje, kurioje anksčiau derėjo agurkai, morkos, burokėliai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šios uogos – aukso gysla organizmui: nauda neišmatuojama
                                Daugelis vasarą mėgsta pasigardžiuoti braškėmis ar kitomis raudonomis uogomis, tačiau retas žino, kokią naudą jos teikia organizmui. 
Naujas mokslinis tyrimas atskleidė, kad raudonose uogose gausu vitaminų, jose taip pat pilna sveikatai naudingų medžiagų, rašo mirror.co.uk. 
Įvairių naudingų medžiagų yra tiek daug, kad jų vartojimas gali sumažinti riziką susirgti įvairiomis ligomis, įskaitant nutukimą, diabetą, kataraktą, vėžį, širdies ligas, insultą ir hipertenziją.
                            
 Padarykite tai savo avietėms: vasarą nespėsite skinti derliaus
                                Kad avietės gausiai derėtų, šiuo metu jas reikia tinkamai prižiūrėti. Tiesą sakant, pavasarį jomis iš karto reikia pradėti rūpintis. Nors aviečių krūmai nėra reiklūs, gausaus derliaus sulauksite tik tada, jei joms nieko netrūks! 
Pagrindiniai aviečių krūmų poreikiai – tinkamas dirvožemio pH, kuriame gausu maistingųjų medžiagų, pakankamai šviesos ir daug vandens. 
Kadangi aviečių šaknys yra negilios, išsidėsčiusios horizontaliai po žeme, jas galima pažeisti neatsargiai kasant.
                            
 Algirdą Amšiejų nustebino vasarinių aviečių veislė: „Velnioniško dydžio ir labai gero skonio“
                                Naujos kartos vasarinė aviečių veislė „Przehyba“ išsiskiria savo dydžiu, o ją mokslų daktaras Algirdas Amšiejus drąsiai vadina vienu geriausių Europos selekcininkų pastarųjų metų atradimų. 
Šios avietės pirmiausia naudojamos desertams, tačiau jos gerųjų savybių nepraranda ir užšaldžius. Jose taip pat labai daug vitamino C ir kitų naudingųjų medžiagų. Visgi labiausiai jos bitininką A. Amšiejų nustebino savo išskirtiniu dydžiu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vynuogių - aviečių želė
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   aviečių ( šaldytos, vėlyvosios)    1 litras   žaliųjų vynuogių sulčių (naminės)    4 valgomieji šaukštai   želatinos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pagal instrukciją, bet sultyse, paruošti želatiną, supilti į vynuogių sultis, išmaišyti.  Supilti į indelius, įberti aviečių ir padėti šaltai.
                            
 Receptas. Avietinis šokoladainis
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   aviečių (šaldytis ir atšilusios)    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 stiklinė   pieno    50 gramų   sviesto (tirpintas)    3 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   cukraus (rudas)    2 valgomieji šaukštai   kakavos ((milteliai))    1 žiupsnelis   druskos    120 gramų   šokoladas (tamsus)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros.   Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
                            
 Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   aviečių (trintos su cukrumi)    0.5 stiklinės   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    1 vienetas   kiaušinių    1 stiklinė   miežinių miltų    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    1/3 stiklinės   jogurto    300 gramų   varškės    1 arbatinis šaukštelis   druskos    3 valgomieji šaukštai   sviesto (+ truputį kepimui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aviečių uogienė
                                Aviečių uogienė žiemai ir greitam naudojimui, labai tiks kaip vaistas.  
 INGREDIENTAI:    1 litras   aviečių    2 valgomieji šaukštai   rudojo cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Avietes veru apie 10 minučių, išjungiu, įdedu cukraus ir gerai išmaišau.   Ragauju tuoj pat. Žiemai gaminu su paprastu cukrumi ir jo dedu truputį daugiau.
                            
 Receptas. Grietinėlės desertas su avietėmis
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   aguonų    šiek tiek   aviečių    100 gramų   cukraus    1 stiklinė   sirupo (aviečių)    500 gramų   grietinėlės (30% riebumo)    4 arbatiniai šaukšteliai   želatinos    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų nuolat maišant pakaitinkite apie 6 min.
                            
 Receptas. Kefyrinis kokteilis
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   aviečių    2 arbatiniai šaukšteliai   medaus    200 gramų   kefyro    3 valgomieji šaukštai   ledų    šiek tiek   braškių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Avietes ir braškes sutrinti su šaukšteliu cukraus. Viską sudėti į mikserį ir suplakti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gaivus grietinėlės desertas
                                INGREDIENTAI:    250 mililitrų   grietinėlės    1 valgomasis šaukštas   šokoladas (juodas, tarkuotas)    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    100 gramų   sausainių    1 valgomasis šaukštas   romo (arba brendis)    šiek tiek   aviečių (geriau šaldytos)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
                            
 Receptas. Gaivus tortas "Širdele mano"
                                INGREDIENTAI:    2.5 lapo   tešlos (šaldyta, bemielė)    1 pakelis   želės (aviečių skonio)    1 pakelis   želės (braškių skonio)    10 valgomųjų šaukštų   juodųjų serbentų (trinti su cukrumi)    5 valgomieji šaukštai   braškių (trintos su cukrumi)    3 vienetai   braškių (šaldytos)    5 valgomieji šaukštai   aviečių (šaldytos)    10 valgomųjų šaukštų   sirupo ((aviečių))    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Putpelių kiaušinių salotos su avietėmis
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   aviečių    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    200 gramų   salotų (aisbergo)    1 valgomasis šaukštas   garstyčių (su grūdeliais)    60 mililitrų   alyvuogių aliejaus    3 valgomieji šaukštai   acto (balto vyno)    8 vienetai   putpelių kiaušinių (virti)    125 gramai   sūris (brynza)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Salotas stambiai suplėšyti ir sudėti į salotinę. Suplakti actą su garstyčiomis ir cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aviečių ir persikų uogienė
                                Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.  
 INGREDIENTAI:    5 stiklinės   persikų (nuluptų ir pjaustytų)    400 gramų   aviečių    500 gramų   dansukker uogienių cukraus    4 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode pakaitinkite vaisius ir citrinų sultis, kol pradės garuoti.
                            
 Receptas. Vyšnių ir aviečių sirupas
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   vyšnių    200 gramų   aviečių    400 gramų   cukraus    200 mililitrų   vandens    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Višnias atskirtį nuo kauliukų,cukru užpiltį vandenių ir virt,kol cukrus įštirps.   Višnių kauliukus užpilti vandeniu ir virti ape 5-7 min.   Višnias ir avietės užpiltį sirupu,ir kauliųkų sultinių (sultinį nuo kauliukų atskirti) ir užpiltį.   Višnias ir avietės palikti užpiltas ben 1 val.
                            
 Receptas. Šalta uogų sriuba
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   aviečių    120 gramų   cukraus    6 vienetai   persikų    250 gramų   vyšnių    350 mililitrų   vandens    250 gramų   braškių    3 valgomieji šaukštai   arbatos (žalioji su žasminu)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus - užvirinti ir pavirti 5 min. Suberti arbatą ir palaikyti, uždengus, 10 min. Persikus nulupti ir supjaustyti, vyšnias ir braškes taip pat pasmulkinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Empanada su avietėmis, ožkos pieno sūriu ir migdolais
                                INGREDIENTAI:    370 gramų   aviečių    0.5 stiklinės   cukraus    1 stiklinė   migdolų (plokštelės)    2 vienetai   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    0.5 stiklinės   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    340 gramų   sūris (ožkos pieno)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
                            
 Receptas. Avietinė Pana Cota
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   aviečių (šaldytos)    200 gramų   cukraus    500 gramų   grietinėlės (33 %)    2 valgomieji šaukštai   brendžio    6 vienetai   želatinos (lapai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pamirkyti želatinos lapelius 10 minučių šaltame vandenyje.  Avietes atšildyti, berti 50 g cukraus, pilti brendį ir smulkintuvu išmaišyti masę. Dėti į šaldymo kamerą, kol sustings (masę reikia supilstyti į 4 - 5 atskirus indelius)  Grietinėlę su cukrumi išplakti ir sudėti želatinos lapelius.
                            
 Receptas. Varškės kremo ir aviečių tortas
                                INGREDIENTAI:    3 saujos   aviečių (arba mėlynės)    3 valgomieji šaukštai   cukraus    250 gramų   grietinėlės    150 gramų   sausainių (avižiniai)    360 gramų   varškės (riebi, pertrinta arba kremas)    50 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius susmulkinti, sviestą išlydyti ir viską gerai išmaišyti. Dėti į formą (išklotą kepimo popieriumi). Tai bus torto pagrindas. Galite dėti į šaldytuvą, kol ruošite masę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tortas su maskarponės sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   aviečių (ar persikų džemas)    2 vienetai   citrinų    150 gramų   cukraus    200 gramų   jogurto (natūralus)    200 gramų   grietinėlės    300 gramų   sausainių    150 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   želatinos    300 gramų   maskarponės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius susmulkinam ir sumaišom su tirpintu sviestu ir tarkuota citrinos žievele. Gauta mase išklojam tortinės dugną (gerai suspaudžiam), dedam 10 min į šaldytuvą kad sustigtų.
                            
 Receptas. Pavlova su šviežiomis uogomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bananų    6 vienetai   kiaušinių (baltymai)    350 gramų   cukraus    100 gramų   aviečių    150 mililitrų   grietinėlės    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų, šaukštas po šaukšto suberkite cukrų, kol mase taps blizganti.   Supilkite masę ant kepimo popieriaus ir kepkite 120 °C apie 90-120 minučių.   Tuo tarpu išplakite grietinėlę su šlakeliu ctrinos sulčių ir cukrumi.
                            
 Receptas. Pakastos avietės
                                INGREDIENTAI:    900 gramų   aviečių    125 gramai   cukraus pudros    125 gramai   cukraus    40 gramų   krakmolo    30 gramų   migdolų (drožlės)    5 vienetai   kiaušinių (baltymai)    5 vienetai   kiaušinių (tryniai)    300 gramų   kvietinių miltų    1 gramas   citrinos rūgšties    10 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    40 gramų   pudingo (avietinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avietiniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    125 gramai   aviečių    115 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    180 gramų   grietinėlės (10 proc. riebumo)    30 gramų   juodojo šokolado    šiek tiek   druskos    60 gramų   sviesto    50 gramų   kokosų (drožlės)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Dieviški eklerai su „Rududu“ ir avietėmis
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   aviečių    100 gramų   cukraus pudros    4 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 stiklinė   vandens    100 gramų   sviesto    100 gramų   karamelizuoto kondensuoto pieno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus. Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
                            
 Receptas. Avietiniai pyragėliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   aviečių    0.5 stiklinės   cukraus pudros    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    2 vienetai   kiaušinių    280 gramų   kvietinių miltų    6 valgomieji šaukštai   saulėgrąžų aliejaus    250 mililitrų   jogurto    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    šiek tiek   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    50 gramų   baltojo šokolado     PARUOŠIMO BŪDAS:   Trupiniams: 50 g miltų 35 g sviesto 25 g cukraus pudros  Visus sausus ingredientus sumaišy...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šokoladiniai capellini makaronai su aviečių padažu
                                INGREDIENTAI:    350 gramų   aviečių    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    65 gramai   cukraus    2 valgomieji šaukštai   kakavos    2 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    65 mililitrai   vandens    60 gramų   juodojo šokolado     PARUOŠIMO BŪDAS:   Aviečių padažui: 350 g aviečių; 1/3 puodelio cukraus; 1/3 puodelio vandens.   Šokoladą ištirpinti. Sumaišyti miltus, kakavos miltelius, cukraus pudrą. Įmušti kiaušinius, supilti šokoladą ir 10 minučių minkyti.
                            
 Receptas. Pavasariu kvepiantys keksiukai su avietėmis
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   aviečių    150 gramų   cukraus pudros    2 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pagaminome 12 keksiukų.  Pirmiausia išlydome sviestą, o kol jis tirps, puode mikseriu išplakame vanilinį cukrų ir cukraus pudrą su kiaušiniais, kol gauname šviesiai gelsvos spalvos putotą masę. Tada pilame atvėsusį sviestą ir dar kartą paplakame.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 