Vaisių tortas
- Ingredientai
1 šaukštas bulvių krakmolo;
3 kiaušiniai;
4 šaukštai miltinio cukraus;
3 šaukštai kakavos;
200 g grietinės;
vaisių.- Gaminimas
-
Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus suplakite iki standžių putų. Į jas, nuolat maišydamos, sudėkite trynius ir šaukštas po šaukšto – cukraus mišinį. Į formos dugną įtieskite sviestu išteptą pergamentinį popierių, ant jo supilkite paruoštą tešlą. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusį paplotį supjaustykite išilgai į 3 dalis. Vieną dalį dėkite ant lygaus pagrindo, aptepkite išplakta su cukrumi grietine arba grietine, sumaišyta su vaisių džemu, ant viršaus uždėkite kitą paplotį ir aptepkite, trečiosios dalies viršų papuoškite vaisiais, išvirtais cukraus sirupe.
Gairės: Bulvių krakmolas, kiaušiniai, miltinis cukrus, kakava, grietinė, vaisiai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |
Velykinis avinėlis
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |
Šokoladinis pyragas
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |
Obuolių vyniotinis
Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |
Obuolių pyragas
Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |
Citrininis plokštainis
Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |