Ingredientai
1 šaukštas bulvių krakmolo;
3 kiaušiniai;
4 šaukštai miltinio cukraus;
3 šaukštai kakavos;
200 g grietinės;
vaisių.
Gamyba
Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus suplakite iki standžių putų. Į jas, nuolat maišydamos, sudėkite trynius ir šaukštas po šaukšto – cukraus mišinį. Į formos dugną įtieskite sviestu išteptą pergamentinį popierių, ant jo supilkite paruoštą tešlą. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusį paplotį supjaustykite išilgai į 3 dalis. Vieną dalį dėkite ant lygaus pagrindo, aptepkite išplakta su cukrumi grietine arba grietine, sumaišyta su vaisių džemu, ant viršaus uždėkite kitą paplotį ir aptepkite, trečiosios dalies viršų papuoškite vaisiais, išvirtais cukraus sirupe.