Vaisių tortas
- Ingredientai
1 šaukštas bulvių krakmolo;
3 kiaušiniai;
4 šaukštai miltinio cukraus;
3 šaukštai kakavos;
200 g grietinės;
vaisių.- Gaminimas
-
Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus suplakite iki standžių putų. Į jas, nuolat maišydamos, sudėkite trynius ir šaukštas po šaukšto – cukraus mišinį. Į formos dugną įtieskite sviestu išteptą pergamentinį popierių, ant jo supilkite paruoštą tešlą. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusį paplotį supjaustykite išilgai į 3 dalis. Vieną dalį dėkite ant lygaus pagrindo, aptepkite išplakta su cukrumi grietine arba grietine, sumaišyta su vaisių džemu, ant viršaus uždėkite kitą paplotį ir aptepkite, trečiosios dalies viršų papuoškite vaisiais, išvirtais cukraus sirupe.
Gairės: Bulvių krakmolas, kiaušiniai, miltinis cukrus, kakava, grietinė, vaisiai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tortas keptuvejė
Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Kokosiniai keksai
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |
Obuolinis čatnis
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Saldūs bulviniai kleckučiai
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |
Trupininis pyragas
Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |
Aviečių džemas
Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Valentino medaus tortas
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |
Valentiniškas varškės pyragas
Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |
Tiramisu
Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... |
Vaisių ir želė iešmeliai
Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |
Valentino dienos tortas
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |