Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „Vytaro ferma“ Vytaras Radzevičius svečiavosi Dzūkijoje pas aludarį Vykintą Motuzą, kuris parodė, kaip ruošiamas keptinis alus. Laidos vedėjas atskleidė, kaip šį alų ruošdavo jo močiutė – ingredientas, kurį ji naudodavo, nustebins.

TV3 laidoje „Vytaro ferma“ Vytaras Radzevičius svečiavosi Dzūkijoje pas aludarį Vykintą Motuzą, kuris parodė, kaip ruošiamas keptinis alus. Laidos vedėjas atskleidė, kaip šį alų ruošdavo jo močiutė – ingredientas, kurį ji naudodavo, nustebins.

REKLAMA

V. Radzevičius padėjo ruošti salyklą V. Motuzui – šie malė degintus miežius. Anot V. Radzevičiaus, aludarį jis aplankė ne be priežasties, o dėl V. Motuzo meilės senovinei aludarystei.

„Čia yra namų apyvokos darbas – gyvenant tokioje vietoje, kur vis dar gyva aludarystės tradicija, alaus reikia pasidaryti. Tai tas pats, kaip prisiskaldyti malkų“, – kalbėjo V. Motuzas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Radzevičius dalijosi, kuo keptinis alus jam ypatingas. Anot laidos vedėjo, šį alų jam ruošdavo močiutė – ji maišydavo jį su grietine.

REKLAMA

„Mano močiutė iš Kupiškio, tad iš vaikystės gerai pamenu, kaip per vasaros atostogas ji priversdavo pusryčiams užmaišyti pusę stiklinės alaus su grietine“, – dalijosi V. Radzevičius.

„Turbūt močiutė jautė, kad reikia vitaminų – to, kas tave pakeltų aukštyn“, – juokavo V. Motuzas.

Laida „Vytaro ferma“ – sekmadieniais, 17.30 val. per TV3!

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų