Labai gardus patiekalas, lengvai ir greitai pagaminamas. Patiks visiems, net ir išrankiausiems gurmanams!
Jums reikės: 1 česnakas, 200 gr grietinės, 1 paprika, 1 indelis konservuotų pievagrybių, 1 poras, 300 gr ryžių, 1 kg vištienos filė, 2 šaukštai vištienos prieskonių.
Paruošimas
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame vištienos prieskonius, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ~15min.
Per tą laiką gabaliukais supjaustome papriką, pievagrybius, su česnakine trintuve susmulkiname česnakus, smulkiai supjaustome porą. Viską suberiame į keptuvėje apkepintą vištieną, įpilame truputį virinto vandens, uždengiame dangčiu keptuvę ir troškiname vištieną dar 10 minučių.
Galiausiai įpilame grietinę ir troškiname vištieną dar 5 minutes. Garnyrui išverdame ryžius. Patiekalui paskaninti papjaustome agurko, pomidoro, paprikos, patiekalą galime papuošti salotų lapais. Ant ryžių galime užbarstyti smulkintų krapų, petražolių arba tiesiog paskaninti pomidorų padažu.