500 gramų miltų
250 gramų cukraus
3 kiaušinių
150 gramų sviesto ar margarino
1 a.š. sodos
tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
500 gramų tirštos rūgščios uogienės.
REKLAMA
REKLAMA
Paruošimas:
Ištirpinkite sviestą ir jame išsukite cukrų ir kiaušinius. Suberkite miltus, sodą, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite. Tešlą palikite šaldiklyje bent pusvalandžiui.
Į skardą stambiai sutarkuokite pusę tešlos. Tepkite rūgščios uogienės ir vėl tarkuokite likusią tešlą. Šalia ar vietoj uogienės galima dėti ir kaimiškos varškės, sutrintos su kiaušiniu, trupučiu cukraus, sluoksnį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
REKLAMA