REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vyliaus gamintas šnicelis (nuotr. Organizatorių)

Praėjusį sekmadienį „La maistas“ laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pietums ruošti karbonadus ir šnicelius. Šefai pateikė gardžių idėjų ir dalinosi patarimais, kaip paruošti ypatingai gardžius patiekalus šeimos pietums.

5

Praėjusį sekmadienį „La maistas“ laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pietums ruošti karbonadus ir šnicelius. Šefai pateikė gardžių idėjų ir dalinosi patarimais, kaip paruošti ypatingai gardžius patiekalus šeimos pietums.

REKLAMA

Laidos šefas Vylius gamino traškų šnicelį su bulvių salotomis. Vylius primena, kad gaminant šį patiekalą labai svarbu išsirinkti tinkamą mėsą. Nugarinė, iš kurios bus ruošiami šie šniceliai, turi turėti šiek tiek riebaliuko viršuje. Būtent jis suteikia šniceliui puikios tekstūros.

Šefas primena, kad išmušti mėsos itin plonai nereikia, užteks pamušti lengvai į plonus šnicelius. Šnicelių apvoliojimui Vylius naudojo panko džiūvėsėlius, bet pamini, kad jei nerandate ar neturite šių džiūvėsėlių, tai puikiai tinka ruošti ir su paprastais.

Traškus šnicelis su bulvių salotomis

Nesudėtinga, nereikia daug laiko, o taip skanu ir sotu. Labai tinka tiekti su bulvių salotomis, kurios lengvai paruošiamos ir labai tinka prie mėsos patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos šefas Tomas gamino kiaulienos nugarinės karbonadą su burokėliais ir kuskusu. Karbonado pagrindinis akcentas turėtų būti traškutis, kuriame apvoliotas karbonadas ir tai, kas yra tarp mėsos ir traškučio. Tad būtent apvoliojimui ir marinatui Tomas skiria ypatingą dėmesį.

REKLAMA

Apvoliojimui šefas naudojo panko džiūvėsėlius, kurie visada suteikia traškumo ir grikių traškučius. Tomas pamini, kad mėsos nereikia mušti ar daužyti. Išmušama mėsa praranda dalį sulčių, karbonadas aplipęs džiūvėsėliais sugeria daugiau aliejaus, o mėsa tampa sausa. Tad Tomas pataria, ruošiant karbonadus, mėsos nemušti, o tiesiog supjaustyti plonais pjaustiniais.

Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu

Puikiems, gardiems ir sotiems pietums – kiaulienos karbonadas, su puikia traškia plutele, minkštu ir sultingu vidumi. Tiekiamos su akimirksniu paruošiamais burokėliais ir kuskusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų