400 g. vištienos krūtinėlės;
1 mėlynasis svogūnas;
0,5 skiltelės česnako;
1 paprika;
1 valgomasis šaukštas levandų medaus;
2 šaukštai pomidorų padažo;
1/4 čili paprikos;
Prieskoniai: indijos karis, mėsos prieskoniai;
200 g. basmati ryžių.
Paruošimas
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kūbeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir indijos kario prieskonių pagal nuožiūrą ir išmaišyti su rankomis. Tada smulkiai supjaustyti 1 mėlyną svogūną, taip pat viena raudonąją papriką supjaustyti grežinėliais. Viską sudėti į vieną puodą su vištiena ir pradėti maišyti, maišant įdėti vieną šaukštą levandų medaus ir 1/4 smulkiai supjaustyto čili pipiro, prieš dedant į troškintuvę viską gerai išmaišyti.
Troškintuvėje įpilti nedaug aliejaus (alyvuogių), įdėti visą paruoštą "mišrainę" į troškintuvę ir apie 30 min. palikti ant silpnos ugnies.
Tada išvirti basmati ryžius (200 g.) ant labai silpnos ugnies virti 20-25 min, tada ryžiai bus nesulipę.
Tuomet dedame į lėkštę ir mėgaujamės skoniu. Galima šalia pasipjaustyti pomidoro, jei tik norite..
Vištienos skonis labai švelnus, bet kartu ir aštrus.
Skanaus!