Vyras apie šią ligą vis dažniau ir dažniau rašo socialiniame tinkle. Šį kartą jis pasidalijo savo mintimis apie mitybą bei pateikė puikių patarimų.
Stanislavo gyvenimas iš tiesų nėra lengvas. Jis pasakoja, kad vėžio taip lengvai neišgydysi, ir jis nori sulaužyti mitą, apie kurį dažnai gali perskaityti internete.
„Apie maistą ir priešvėžinę mitybą. Kas kartą perskaičius straipsnį iš serijos „Atsisakė mėsos ir išsigydė nuo vėžio“ mano širdelė suvirpa. O gal kažką darau ne taip? Gal iš tiesų reikia atsisakyti mėsos? Vėl kažkokie mokslininkai peles šėrė mėsa ir tos išgaišo nuo auglių. Mintyse perkratai visos savaitės meniu ir supranti, kad mėsos ten netrūko. Širdelė vėl suvirpa ir abejonės šešėlis įsitaiso sielos kampelyje.
Tikiu, kad nemažai žmonių panašioje situacijoje savo abejonės šešėlį pradeda maitinti skaitydami dar šimtus straipsnių „Neėsk mėsos, nesirgsi vėžiu“, taip iš sielos kampučio šešėlis įsliūkina į svetainę. Ramybė prarandama visiškai.
Tai jei trumpai, pasakysiu taip: vieninteliai žmonės Žemės paviršiuje, neturėję nė vieno vėžinio susirgimo, yra čiukčiai, eskimai, inuitai, kurie daržovių ir kruopų nebuvo net sapnavę. Maitinosi tik mėsa ir žuvimi. Mokslininkai šį fenomeną pavadino Inuito paradoksu (The Inuit Paradox), o paradoksas todėl, kad, jų nuomone, žiauriai nesveikai maitinasi ir neserga. Tada jie sumąstė nuvežti humanitarinę pagalbą, va čia ir buvo viskas...
Aišku, sirgt pradėjo ne tokiais kiekiais kaip Vakarų pasaulis, bet vienas iš maždaug dešimt tūkstančių. Bet tik tie, kurie gyveno arčiau parduotuvių. Kurie nenueidavo iki „sveiko“ maisto, tie ir toliau neturėjo vėžio. Štai tokia istorija.
Aišku, nėra vienos teisybės, kažkam gali labai tikti veganizmas. Štai baziniai mitybos principai, kuriuos sudėliojom su mano dietologu Edvardu Grišinu ir kurių laikausi: mėsa nėra blogis. Geriausia vartoti paukštieną, ypač kalakutieną, geriau natūraliai augintą, bet svarbiausia – kuo mažiau perdirbtą ir modifikuotą.
Jei gali tiesiog išvirti ir suvalgyti – taip ir padaryk. Kiekviena papildoma gaminimo minutė ar būdas produktą tik gadina. Eilės tvarka tokia: kalakutiena, vištiena, jautiena, aviena, kiauliena, bet pastarųjų trijų geriau iš viso vengti. Liesa mėsa.
Ta pati taisyklė galioja ir kitiems produktams. Bulvės, košės, daržovės, vaisiai – valgyti viską natūraliai, minimaliai apdirbant. Noriu pabrėžti: aš jokiais būdais ne už žaliavalgystę, mėsą būtina gaminti, svarbiausia – NEGADINTI. Nepasiduokit pseudomokslininkams, valgykit mėsą su protu“, – apie mitybą kalba dainų kūrėjas.