Kartais užsinori silkės. Nedažnai, bet būna. O kai nori, tai reikia :)
300 gr nesūrios silkės file (ne aliejuje)
1 didelio svogūno (geriausia balto)
Saujelės geltonųjų razinų
2 šaukštų aliejaus
1 stiklinės balto vyno
1 lauro lapo
1 šaukštelio cukraus
Šiek tiek gvazdikėlių, karčiųjų pipirų, kvapniųjų pipirų, lauro lapo, cinamono.
Pasiruoškite silkės file - jei ji su oda, pastąją nuimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite razinas, suberkite svogūnus. Pakepinkite kol svogūnai suminkštės (iki 5 minučių). Supilkite vyną, suberkite cukrų ir prieskonius (galima vietoj visų prieskonių naudoti kinišką penkių pipirų mišinį). Patroškiname kokias 10 min. Dedame ant silkės:
Patarimai:
- Jei silkė labai sūri, ją per naktį galima pamirkyti mineraliniame vandenyje, perpus atskiestame su virintu vandeniu.
- Galima silkę gražiai suformuoti - tai padės padaryti didesnė formelė sausainiams, blynams ar pan. Tiesiog įstatykite ją į lėkštę, tada sudėkite silkės gabaliukus, viršų lengvai paspauskite. Tada atsargiai nuimkite formelę. Aš naudojau formelę blynams-širdelėms.
Ugnė