• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais užsinori silkės. Nedažnai, bet būna. O kai nori, tai reikia :)

300 gr nesūrios silkės file (ne aliejuje)

1 didelio svogūno (geriausia balto)

Saujelės geltonųjų razinų

2 šaukštų aliejaus

1 stiklinės balto vyno

1 lauro lapo

1 šaukštelio cukraus

Šiek tiek gvazdikėlių, karčiųjų pipirų, kvapniųjų pipirų, lauro lapo, cinamono.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruoškite silkės file - jei ji su oda, pastąją nuimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite razinas, suberkite svogūnus. Pakepinkite kol svogūnai suminkštės (iki 5 minučių). Supilkite vyną, suberkite cukrų ir prieskonius (galima vietoj visų prieskonių naudoti kinišką penkių pipirų mišinį). Patroškiname kokias 10 min. Dedame ant silkės:

REKLAMA
REKLAMA

Patarimai:

- Jei silkė labai sūri, ją per naktį galima pamirkyti mineraliniame vandenyje, perpus atskiestame su virintu vandeniu.

- Galima silkę gražiai suformuoti - tai padės padaryti didesnė formelė sausainiams, blynams ar pan. Tiesiog įstatykite ją į lėkštę, tada sudėkite silkės gabaliukus, viršų lengvai paspauskite. Tada atsargiai nuimkite formelę. Aš naudojau formelę blynams-širdelėms.

Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų