Kiaušiniai - puikus baltymų ir vitaminų šaltinis.
Juos galima virti, kepti, virti be lukšto ant lengvos ugnies, naudoti troškinimui, dėti į kremą ar glajų. Prieš gaminant juos reikia palaikyti kambario temperatūroje.
Šiam patiekalui (6 porcijos) iš kiaušinių reikės:
700 g pievagrybių, 100 g rūkytos šoninės (gali būti ir lašinukai su raumeniu), 4 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kario prieskonių, 12 kiaušinių, 1 svogūnas, krapų, petražolių, maltų juodųjų pipirų, bazilikų, 1 citrina, 125 g gazuoto vandens.
Pievagrybius nulupame ir išverdame pasūdytame vandenyje (galima dar įdėti laurų lapelį bei pipirų). Šoninę supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir pakepiname svieste. Kiaušinius suplakame su gazuotu vandeniu, prieskoniais ir žalumynais. Iškepame 6 porcijas omleto. Į juos sudedame pievagrybius, sumaišytus su šonine.