• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaušiniai - puikus baltymų  ir vitaminų šaltinis.

Juos galima virti, kepti, virti be lukšto ant lengvos ugnies, naudoti troškinimui, dėti į kremą  ar glajų. Prieš gaminant juos reikia palaikyti kambario temperatūroje.



Šiam patiekalui (6 porcijos) iš kiaušinių reikės:

REKLAMA
REKLAMA

700 g pievagrybių, 100 g rūkytos šoninės (gali būti ir lašinukai su raumeniu), 4 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kario prieskonių, 12 kiaušinių, 1 svogūnas, krapų, petražolių, maltų juodųjų pipirų, bazilikų, 1 citrina, 125 g gazuoto vandens.

Pievagrybius nulupame ir išverdame pasūdytame vandenyje (galima dar įdėti laurų lapelį bei pipirų). Šoninę supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir pakepiname svieste. Kiaušinius suplakame su gazuotu vandeniu, prieskoniais ir žalumynais. Iškepame 6 porcijas omleto. Į juos sudedame pievagrybius, sumaišytus su šonine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų