Atsižvelgiant į veislę, bulves galima ruošti įvairiais būdais. Miltingas bulves labiau tinka kepti keptuvėje, orkaitėje arba iš jų gaminti bulvių košę, o mažiau miltingas - virti.
Šiam patiekalui reikės:
5 pieniškos dešrelės, 500 g bulvių, 1/2 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, aliejaus, petražolių ir krapų šakelių, druskos, 2 pomidorai.
Nuluptas bulves išverdame, pertriname per sietelį, supilame miltus, įmušame kiaušinį, įdedame druskos. Iš gautos tešlos lipdome morkas ir apkepame gruzdintuvėje, kol pasidengs gelsva luobele. Išimame ir padedame ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai. Kai atvės, į galus įsmeigiame petražolių arba krapų šakelių. Dešreles perpjauname pusiau, įpjauname jų galus ir apkepame gruzdintuvėje. Viską sudedame į lėkštę ir pateikiame su pomidorais ar kitomis daržovėmis.
Skanaus!