Baltiems šaltibarščiams reikės:
- Sūdytų rūgštynių
- Šviežių agurkų
- Ridikėlių
- Šviežių krapų
- Šviežių svogūnų laiškų
- Kefyro
- Bulvių
Šaltibarščių gaminimo eiga
Prieš pradedant gaminti šaltibarščius pradėkite virti bulves, su kuriomis valgysite patiekalą. Verdant bulves, į puodą galite įdėti keletą krapų, kad jų aromatas ir skonis šiek tiek susigertų. Taip šių daržovių skonis bus sodresnis.
Gaminant šaltibarščius, ingredientų kiekį galima pasirinkti individualiai, o gamybos eigoje masės konsistenciją pagal poreikį pakoreguoti.
Kol verda bulvės, atskirame puode pradėkite virti ir rūgštynes. Tuo metu smulkiai susipjaustykite agurkus, krapus bei svogūnų laiškus. Ridikėlių labai smulkinti nereikia. Juos supjaustykite griežinėliais. Visas daržoves suberkite į bendrą puodą.
Išvirusias rūgštynes atvėsinkite. Jei lauke pakankamai vėsu, tai galite padaryti ir išnešę puodą laukan.
Atvėsus rūgštynėms, jas supilkite į puodą su daržovėmis ir gerai viską išmaišykite. Patogiausia tai daryti dideliu mediniu šaukštu.
Į jau paruoštą masę įpilkite kefyro. Baltiems šaltibarščiams labiausiai tinka 2,5 proc. riebumo kefyras. Viską išmaišykite. Jei norite, kad sriuba būtų šaltesnė, galite įmesti saują ledukų.
Išvirus bulvėms, į atskirą dubenėlį įdėkite karštas bulves ir jas užpilkite šaltais baltaisiais šaltibarščiais. Skanaus ir gero atsigaivinimo karštą vasaros dieną!
Visą patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!