Madeiros pyragui reikės:
- 500 gr. šviežių braškių
- Trijų šaukštų „Farina“ cukraus
- 60 ml. Madeiros vyno
- 240 gr. kambario temperatūros sviesto
- 200 gr. cukraus
- 250 gr. miltų
- 50 gr. migdolų miltų
- 3 kiaušinių
- 1 citrinos
- 200 gr. grietinėlės
- 200 gr. grietinės
- Šaukšto cukraus pudros
Pyrago gaminimo eiga
Visus reikiamus produktus ištraukite iš šaldytuvo valandą prieš tešlos maišymą, kad jie taptų kambario temperatūros.
Smulkiai supjaustykite braškes, užpilkite drėgnu „Farina“ ruduoju cukrumi ir gerai išmaišykite. Kol ruošite tešlą pyragui, braškes palikite pastovėti, kad išleistų savo sultis.
Į puodą sudėkite sviestą, cukrų ir išmaišykite. Kai sviestas pasidarys minkštas ir tįstantis, sumuškite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Išmaišę įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių. Tešlą užbaikite migdolų miltais. Išmaišykite pagamintą masę iki tirštos konsistencijos.
Pyrago kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą. Svarbu gerai paskirstyti tešlą ir išlyginti pyrago paviršių, kad viskas iškeptų tolygiai. Paviršių prieš kepdami pabarstykite cukrumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepkite maždaug valandą.
Per tą laiką pasigaminkite uogienę.
Braškių uogienė ir kremas
Suberkite paruoštas braškes į puodą ir išvirkite uogienę.
Kol uogienė verda, pasigaminkite kremą. Į puodą supilkite grietinę, grietinėlę ir įberkite cukraus pudros. Viską gerai išplakite.
Iškeptą pyragą padenkite kremu ir namine braškių uogiene. Skanaus!
Visą patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!