• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalia "šeštadieninių" midijų mūsų namuose gimsta kita tradicija - "sekmadieninių" žuvų, t.y. vis taikausi pagaminti kokią nors uodeguotą ir pelekuotą būtybę.

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms reikės: 2 žuvies file (naudojau pangasijas). Jas iš vakaro pamarinavau pesto padaže - susmulkinau ir sumaišiau porą skiltelių česnako, saujelę baziliko lapų, šiek tiek druskos, pipirų. Padažą pagardinau supjaustytais džiovintais pomidorais ir pora šaukštų aliejaus, kuriuose jie mirko.

REKLAMA

Išsimarinavusias žuvis dėjau į kepimo skardą ir kepiau 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Bebaigiant kepti užbarsčiau šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.

Valgėme su virtais natūraliais/laukiniais ryžiais ir špinatų salotomis. Beje, jos visai vertos dėmesio - garnyrui supjausčiau špinatų lapus, šiek tiek aisbergo salotų ir vieną apelsiną. Apšlaksčiau padažu iš medaus, sojos padažo, vyno acto ir aliejaus. Pagardinau šviežiai maltais pipirais.

P.S. Jei šiam patiekalui išsivirsite šiek tiek daugiau ryžių ir pasigaminsite daugiau salotų, galite atvėsintus ryžius sudėti į likusias salotas, pagardinti kedro arba migdolų riešutais ir turėsite puikią vakarienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų