Šis sveikas patiekalas puikiai tiks vakarienei.
Galite patiekti su virtais ryžiais. Vietoj maltos jautienos galite rinktis maltą avienos ir jautienos arba kalakutienos mėsą (pastarajai gardinti naudokite daugiau prieskonių). Šis patiekalas ruošiamas 25 min., o kepamas 45 min.
Pagaminimui reikės:
1 didesnė cukinija
4 pomidorai
400 g maltos jautienos
1 šaukštas aliejaus (kepti)
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
2 šaukštai pomidorų pastos
0,5 šaukšto sviesto (formai patepti)
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
Padažui:
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai miltų
500 ml pieno
200 g tarkuoto sūrio (picarelos)
druskos
baltųjų pipirų
maltų muskatų riešutų
Gaminimas:
Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Maltą mėsą pakepinkite aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis. Nulupkite ir sukapokite svogūnus, susmulkinkite česnako skilteles. Į keptuvę su malta mėsa pridėkite svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinkite.
Paruoškite padažą: puode įkaitinkite aliejų, įmaišykite miltus ir pieną. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės (maždaug 5 minutes). Pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais. Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant jų dėkite maltos mėsos sluoksnį, apdenkite likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais. Užpilkite padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite 180˚C temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Skanaus!
Pagal "Sveikos šeimos virtuvė"