• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis sveikas patiekalas puikiai tiks vakarienei.

Galite patiekti su virtais ryžiais. Vietoj maltos jautienos galite rinktis maltą avienos ir jautienos arba kalakutienos mėsą (pastarajai gardinti naudokite daugiau prieskonių). Šis patiekalas ruošiamas 25 min., o kepamas 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Pagaminimui reikės:


1 didesnė cukinija

4 pomidorai

400 g maltos jautienos

1 šaukštas aliejaus (kepti)

2 svogūnai

2 česnako skiltelės

2 šaukštai pomidorų pastos

0,5 šaukšto sviesto (formai patepti)

0,25 šaukštelio juodųjų pipirų

1 šaukštelis džiovintų raudonėlių



Padažui:


2 šaukštai aliejaus

2 šaukštai miltų

500 ml pieno

200 g tarkuoto sūrio (picarelos)

druskos

baltųjų pipirų

maltų muskatų riešutų



Gaminimas:

REKLAMA

Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Maltą mėsą pakepinkite aliejuje 4-5 minutes, kol išgaruos skystis. Nulupkite ir sukapokite svogūnus, susmulkinkite česnako skilteles. Į keptuvę su malta mėsa pridėkite svogūnų, česnakų, prieskonių bei pomidorų pastos, 2 minutes patroškinkite.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite padažą: puode įkaitinkite aliejų, įmaišykite miltus ir pieną. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės (maždaug 5 minutes). Pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir muskatų riešutais. Pusę cukinijų ir pomidorų griežinėlių sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Ant jų dėkite maltos mėsos sluoksnį, apdenkite likusiais pomidorų ir cukinijų griežinėliais. Užpilkite padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.

Kepkite 180˚C temperatūros orkaitėje 45 minutes.

 

Skanaus!

Pagal "Sveikos šeimos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų