• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienai šeimininkei malonu šeimą ir svečius palepinti savo darbo gaminiais. Daržovių salotos ir įvairūs troškiniai žiemą – tikras malonumas gomuriui ir palengvinimas šeimininkei.

REKLAMA
REKLAMA

Daržovių bei vaisių deriniai gali labai praturtinti mūsų valgiaraštį. Jie tinka užkandžiui, ir garnyrui prie mėsos bei žuvies patiekalų.

REKLAMA

Daržovių troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Po 1 kg šparaginių pupelių, morkų, kopūstų, cukinijų, svogūnų, pomidorų, 0,5 kg paprikų, po 200 g salierų bei petražolių šaknų ir lapų, 250 g cukraus, 150 g druskos, 1 stiklinė aliejaus, 0,5 stiklinės 9 proc. acto.

Daržoves susmulkinkite, užpilkite cukrumi, druska, actu ir aliejumi. Išmaišykite ir laikykite per naktį. Tada virkite ant nedidelės ugnies 5 min. Karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA
REKLAMA

Daržovių troškinys su česnakais

2 kg morkų, 2 kg pomidorų, 2 kg paprikų, 1 kg svogūnų, 7 skiltelės česnakų, 1 stiklinė aliejaus, 0,5 stiklinės acto, 5 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos, 5 laurų lapeliai, truputis maltų pipirų.

Morkas supjaustykite griežinėliais, pomidorus - skiltelėmis, paprikas - juostelėmis, o svogūnus - kubeliais. Daržoves sumaišykite su aliejumi, actu, cukrumi ir druska. Palaikykite 1-2 val., tada patroškinkite uždengtame puode. Baigdami troškinti suberkite prieskonius ir susmulkintą česnaką. Patroškinę dar 3 min., karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.



Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 kg paprikų, 2 kg pomidorų, 1,5 kg morkų, 400 g svogūnų, 400 ml aliejaus, 130 ml 9 proc. acto, 300 g cukraus, 4 šaukštai druskos.

Daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Daržovių troškinys su kečupu

Po 2 kg cukinijų ir agurkų, po 1 kg paprikų ir pomidorų, 0,5 kg morkų, po 30 g krapų, petražolių ir salierų lapelių, 1 stiklinė nuluptų česnakų skiltelių.

Marinatui: 1 l vandens, 200 ml kečupo, 200 ml aliejaus, 100 ml obuolių acto, 200 g cukraus, 2 šaukštai druskos.

REKLAMA

Cukinijas, agurkus ir paprikas supjaustykite kubeliais, pomidorus - skiltelėmis, morkas stambiai sutarkuokite. Susmulkinkite žalumynus ir česnakus. Užvirinkite marinatą, į jį sudėkite visas daržoves, išskyrus česnakus, ir 10 min. pavirkite. Tada sudėkite česnakus ir pavirkite dar 5 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Troškinys su pupelėmis



0,5 l virtų pupelių, po 300 g morkų ir svogūnų, 2 kg virtų burokėlių, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė švelnaus pomidorų padažo, druskos, pipirų.

Aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, sudėkite sutarkuotas morkas, burokėlius, pupeles, supilkite pomidorų padažą, įberkite druskos bei pipirų. Nuolat maišydami troškinkite apie 45 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Daržovių mišrainė su ryžiais

3 kg pomidorų, po 1 kg morkų ir svogūnų, 3 paprikos, 2 stiklinės išmirkytų ryžių, 1 stiklinė aliejaus, druskos.

Stambiai sutarkuotas morkas apkepkite su aliejumi. Susmulkintus svogūnus ir paprikas taip pat apkepkite. Į puodą sudėkite apkeptas daržoves, supjaustytus pomidorus, išmirkytus ryžius ir pagal skonį įberkite druskos. Troškinkite, kol ryžiai suminkštės. Tada sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Troškintos daržovių salotos su obuoliais



3-4 kg kopūstų, 4 kg pomidorų, 3 kg morkų, 2 kg svogūnų, 1 saliero šaknis, 1 kg antaninių obuolių, petražolių šakelių, 50 g druskos, 0,5 l aliejaus, pipirų, laurų lapelių.

Smulkiai supjaustytus kopūstus išvirkite nedideliame vandens kiekyje. Morkas išvirkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Pomidorus ir svogūnus susmulkinkite ir pakepkite su aliejumi. Sutarkuokite obuolius, susmulkinkite salierą ir petražoles. Viską sumaišykite, įberkite druskos, pipirų, laurų lapelių ir troškinkite 5 min. Karštas salotas sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Rima Marcinkevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų