• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Idėja iš "Kepėjų be stabdžių", bet receptas - gerokai pakeistas.

Tešlai reikės:

200 g miltų

100 g sviesto

1 šaukšto cukraus pudros

1 kiaušinio trynio

3 šaukštų vandens

REKLAMA
REKLAMA

Įdarui:

100 g cukraus

2 indelių "Mūsų švelniosios" liesos varškės

1 skardinės sutirštinto pieno (nesumaišykit su kondensuotu pienu, šis turi būti nesaldintas)

3 trynių

1 šaukšto krakmolo

2-3 citrinų nutarkuotos žievelės ir sultys (žiūrint kiek "rūgštelės" norite)



Morengams:

REKLAMA

4 baltymų

4 šaukštų cukraus

Pirmiausia pasiruošiame tešlą - sumaišome trynį, cukraus pudrą (arba cukrų), pertarkuojame sviestą, suberiame miltus. Viską permaišome rankomis, įpilame vandenį ir suminkome. Išklojame kepimo formą, suformuodami kelių cm. kraštus ir pašauname kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

REKLAMA
REKLAMA

Per tą laiką ruošiame įdarą - visus produktus išsukame mikseriu. Maždaug blynų tešlos skystumo įdarą supilame į kepantį pagrindą ir dedame atgal į orkaitę (dar maždaug 10-15 min.).

Išsiplakame baltymus su cukrumi ir dedame ant kepančio pyrago. Šaukštu juos "pašiaušiame" suformuodami bangas. Pakepame, kol baltymai švelniai paruduos. Atvėsusį pyragą dedame kelioms valandoms arba nakčiai į šaldytuvą. Galime prieš tiekiant papuošti citrinų gabalėliais.



Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų