Cicinas – atvirai apie kitą savo pusę, neeilinius eksperimentus virtuvėje ir kodėl nemėgsta vienos jam klijuojamos etiketės

Rytis Cicinas turi daugybę įvairiausių titulų, o neretai jis žinomas ir kaip Lietuvos estrados princas. Tiesa, pats dainininkas teigia, kad tai – tik žiniasklaidos prikabinta etiketė. Didžiausias jo paties tikslas – tai publikos meilė.

Vis dažniau Rytis matomas ir socialiniuose tinkluose, kur demonstruoja ne tik savo muzikinius sugebėjimus, bet ir meilę kelionėms ar geram maistui. Laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomas vyras vedėjams papasakojo ne tik apie gurmaniškiausius patiekalus, kurių yra tekę ragauti, bet atskleidė ir tai, koks yra tuomet, kai niekas jo nemato.

(15 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Cicinas – atvirai apie kitą savo pusę, neeilinius eksperimentus virtuvėje ir kodėl nemėgsta vienos jam klijuojamos etiketės

Suktis virtuvėje mėgsta, bet šeima ragauja ne visų jo šedevrų

R. Cicino vis labiau populiarėjančioje „Instagram“ paskyroje neretai galima pamatyti ir itin egzotiškų patiekalų, vis dėlto jis atviras – lietuvišką virtuvę taip pat labai mėgsta, mat tai – mūsų visų prigimtis, paveldas.

„Tiek su darbu, tiek ir šiaip mėgstu daug keliauti, tad kad ir kurioje šalyje bebūčiau, aš visuomet stengiuosi daug ragauti ir vertinti tos šalies maistą. Vieni patiekalai vienokie, kiti – labiau egzotiniai, galbūt mūsų gomuriai būna ir nelabai priimtini, bet visa tai yra išbandymui“, – apie savo pomėgį eksperimentuoti sakė jis.

Ir nors atrodo, kad Rytis mėgaujasi viskuo, atlikėjas pripažino, kad anksčiau nevalgydavo paprikos. Tiesa, ir tai dabar jau praeityje – dabar jis ją ne tik pamėgo, bet ir gamina su ja įvairius patiekalus. „Kadangi šeimininkauti mėgstu, kai būnu namuose, stengiuosi gaminti daugiau aš, o kai būnu gastrolėse ar koncertuose, pietus ir vakarienę būna paruošusi Neringa“, – sakė jis.

Rytis pripažino mėgstantis ir paprastesnius patiekalus, pavyzdžiui, čeburekus. „Aš juos dievinu. Man jie labai skanūs, tačiau tikrai retam pavyksta gerai juos padaryti“, – sakė jis.

O štai kai nedainuoja, R. Cicinas ir pats labai mėgsta suktis virtuvėje: „Man tai tikrai nėra svetima. Kada vykdavo koncertai, virtuvėje aišku būdavau mažiau, o karantino laikotarpiu nusprendžiau eksperimentuoti su egzotiniais patiekalais, pavyzdžiui, krokodiliena ar kengūriena.“

REKLAMA

Būtent pamėgtų kelionių metu atlikėjas pirmąkart ir paragavo šio egzotiško patiekalo, kuris jį vėliau įkvėpė išbandyti pasigaminti jį ir pačiam. „Atostogavau Tailande ir mane nustebino, kad kai atplaukėme į vieną salą, mums buvo paruošta vakarienė – ant laužo buvo kepamas krokodilas. Mums pjovė keptus krokodilo kepsnius ir tai ne tik atrodė įspūdingai, bet ir skonis buvo fantastiškas. Kai bandžiau krokodilą gaminti Lietuvoje, tai nė iš tolo tam neprilygo“, – prisipažino Rytis.

Tiesa, Ryčio žmonai Neringai ir sūnui Adui tokie atlikėjo eksperimentai per didelio susižavėjimo vis dėlto nekelia: „Prisipažinsiu atvirai – aš tai valgau vienas (juokiasi). Mano šeima yra daugiau tradicinės lietuviškos virtuvės mėgėjai.“

Namuose yra kitoks, bet labiausiai mėgsta save scenoje

Laidoje „Virtuvės istorijos“ R. Cicinas prisiminė ir savo muzikinį kelią, kuris prasidėjo nuo Kauno muzikinio teatro. Atlikėjas buvo atviras – kad pasiektų tą tašką, kuriame yra dabar, reikėjo pralieti nemažai prakaito.

„Dainavau teatre 10 metų, susipažinau su kolegomis – Nijole Tallat-Kelpšaite, Laima Žemaityte. Tai buvo pati mano pradžia. Reikėjo velniškai daug dirbti, daug važinėti ir gastroliuoti, kad galėčiau kabintis, po truputėlį kažką daryti vienas, ruošti programas. Vėliau susipažinome su „Rokados“ šokėjomis ir jau daugiau nei 15 metų mes turime programą“, – džiaugėsi jis.

Tiesa, į tokius jam priskiriamus titulus, kaip Lietuvos estrados princas, Rytis žiūri su šypsena: „Na, šie titulai tai yra žiniasklaidos uždėti. Galiu vadintis tik Lietuvos šlagerių karaliumi, nes laimėjai tarptautinį konkursą, yra medaliai ir apdovanojimai. O šiaip tie titulai yra darbas. Juos svarbiausia išlaikyti, pateisinti dėl publikos. Svarbu būti publikos mylimam, koncertuoti, tos publikos nenuvilti.“

Todėl kiekvienąkart, kai koncertuose Ryčio paklausia, kaip jį pristatyti, atlikėjas nenori, kad būtų minimi kažkokie titulai. Anot jo, užtenka pasakyti tik vardą ir pavardę.

REKLAMA

Vis dėlto jis ir pats neslepia, kad namuose yra kitoks, nei scenoje. „Namuose viskas yra labai paprastai. Gal išėjus į žmones truputėlį save pateiki kitaip, o namuose mes visi būname be tų kaukių, paprastai, patogiai. Nors, atvirai sakant, aš sau labiau patinku tada, kada aš būnu scenoje“, – atvirai prisipažino jis.

Paklaustas, koks yra tėtis, Rytis prisipažino – savęs griežtu jis tikrai nepavadintų. „Su šia karta reikia kalbėtis, spręsti problemas, nes tuo griežtumu, man atrodo, nieko nelaimėsi. Reikia, kad vaikai ir tėvai būtų draugai. Adas turi labai gerą klausą, bet su muzika šiai dienai susieti savo gyvenimo jis nenori. Jis nori būti verslininku“, – sakė dainininkas.

Ir nors Ryčio daugybę hitų moka visa Lietuva, jam pačiam artimesnės ne tokios linksmos ir „užvedančios“ dainos. 

„Yra šlageriai, kurie yra publikos pripažinti ir kuriuos dainuoja visa Lietuva, bet man labiausiai patinka mano dramatinės dainos, kurias publika žino mažiau. Tai daina, kurią visai neseniai perdainavau naujai, „Artisto dalia“, apie artisto kelią. Jei koncertą baigiu su šia daina, net jai nesibaigus publika visuomet atsistoja. Ši daina man yra mieliausia, nes ji yra apie mus, apie artistų gyvenimą, tai, ką jaučiame ir kuo gyvename“, – atviravo R. Cicinas.

O štai apie planus, jei atšauktų karantiną, Rytis kol kas kalba atsargiai: „Na, duok dieve, kad vasarą jau leistų koncertuoti, kad baigtųsi ši pandemija. Vasarą mes dažniausiai koncertuojame miestų šventėse, pajūryje. Rudenį, rugsėjo mėnesį, galbūt jau reiks atsigriebti už tą prarastą laiką dėl kelionių.“


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų