REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikėjai Egidijus Dragūnas-SEL ir Algimantas Minalga-Soliaris visai neseniai pristatė bendrą dainą „Tik Tok“, kuri iškart užkariavo klausytojų širdis. Dainininkai yra bendradarbiavę ir anksčiau, vis dėlto, kaip užsimena Soliaris, net ir šis bendras jų kūrinys galbūt dar nėra pabaiga.

Atlikėjai Egidijus Dragūnas-SEL ir Algimantas Minalga-Soliaris visai neseniai pristatė bendrą dainą „Tik Tok“, kuri iškart užkariavo klausytojų širdis. Dainininkai yra bendradarbiavę ir anksčiau, vis dėlto, kaip užsimena Soliaris, net ir šis bendras jų kūrinys galbūt dar nėra pabaiga.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt vaizdo konferencijoje Soliaris papasakojo apie darbo su E. Dragūnu užkulisius, prisiminė muzikinio projekto „Dangus“ laikus bei prisiminė akimirką, kai dėl savo muzikinio kelio nebebuvo tikras.

Iš SEL yra ko pasimokyti

Naujausias Soliario ir SEL vaizdo klipas atsiduoda prabanga – įspūdingos merginos ir ne ką mažiau akį traukiantys automobiliai. „Vaizdo klipo mintis gimė pačiam maestro Egidijui Dragūnui. Jis sugalvojo visą koncepciją – jam būdingos prabangios mašinos, prabangūs klipai ir gražios merginos. Jis turi surinkęs puikią komandą, su kuria dirba jau daug metų ir koncertuose. O man tai tapo pamoka, kaip gerai galima padaryti“, – su šypsena kalbėjo . Minalga-Soliaris.

Nepaisant to, kad vaizdo klipas buvo išties prabangus, anot Soliario, būtent iš to galima suprasti, kaip savo darbui atsidavęs yra Egidijus. „Galutinės sumos nemačiau, bet mačiau tarpinius skaičius, o jie buvo išties įspūdingi – pradedant nuo „Siemens“ arenos ekranų… Kosmosas. Egidijus tikrai pasistengė su vaizdo klipu, prabanga. Jis yra tikras šaunuolis – aš labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra tokių žmonių, kurie savo iniciatyva tai kuria. Jei nori būti numeris vienas, turi ir elgtis, kaip numeris vienas“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas kūrinys nudžiugino ir paties Soliario gerbėjus, o taip pat įkvėpė ir jį patį kaip kūrėją. „Smagu, kad yra žmonių, kurie žiūri, palaiko ir džiaugiasi, kad aš su savo dainomis grįžau į muzikinę padangę. Vienu momentu buvo toks pasimetimas – nebežinojau, ką daryti su visa ta muzika. Turėjau labai daug dainų, bet nežinojau, kaip jas realizuoti. Labai džiaugiuosi, kad atsirado tokių atlikėjų, kaip Alekna, SEL, su kuriais galėjau kolaboruoti, padaryti tas dainas ir apie save vėl priminti žiūrovams“, – kalbėjo atlikėjas.

REKLAMA

Tiesa, nors Soliaris visuomet turėjo daugybę veiklų, muzika visuomet vaidino svarbiausią vaidmenį. „Turiu dabar savo įrašų studiją ir labai daug save realizuoju būtent muzikoje. Rašau daug kūrinių, turbūt, turiu net visą albumą į priekį. Bet buvo tokių minčių, ką leisti? Man tai šiek tiek padėjo viską susestimizuoti. Manau, kad tai – net ne paskutinis darbas kartu su Egidijumi, bet apie tai vėliau“, – suintrigavo jis.

Prisiminė „Dangaus“ laikus

Pirmąją savo dainą su SEL Soliaris pristatė prieš 12 metų. Ar per tą laiką jiedu abu kaip atlikėjai pasikeitė? 

REKLAMA
REKLAMA

„Egis visą laiką buvo linksmas žmogus – tokiu jis ir išliko. Mes visi širdyje kažkiek vaikai. Gal kažkiek dabar ir suaugome… Aš save atsimenu, koks buvau prieš 12 metų, tai galbūt dabar taip jau nebekrykštauju ir nebesidžiaugiu, nebegalvoju, kad „wow, esu superžvaigždė“. Dabar to nėra – į viską reaguoju ramiai, planuoju, strateguoju. O Egis man liko toks pats. Nežinau, ar tada buvo labiau išdykęs, ar dabar“, – juokėsi A. Minalga-Soliaris.

Ir vis dėlto, anot atlikėjo, Egidijus galėtų būtų tikras pavyzdys: „Manau, kad jis ne veltui yra vienas geriausių Lietuvos atlikėjų. Jis ne tik prieš kameras, bet ir užkulisiuose yra tikra žvaigždė. Visur su juo neliūdna, ir aš nežinau, kas gali jo nemylėti. Jis turi labai gerą humoro jausmą netgi tada, kai yra piktas. Su juo dirbti yra labai smagi patirtis, iš jo galima daug pasimokyti. Kada reikia, jis būna susikaupęs ir protingas, taip pat didžiąją laiko dalį jis juokauja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Soliario karjera prasidėjo muzikiniame projekte „Dangus“, o prisiminimus iš tų laikų jis iki šiol vadina itin maloniais širdžiai.

„Ar gali būti gėda už savo pirmuosius pasakytus žodžius, kai dar esi mažas ir švepluoji? Čia būtų lygiai tas pats. Aš visą gyvenimą žaidžiau kašį, o tada patekau į „Dangų“, kuris atvėrė man kelius į muziką. Pirmieji žingsniai muzikoje iškart buvo atviri – tai matė visi žmonės. Aišku, jie buvo šleivi, kreivi, aš stipriai griuvinėjau“,– prisiminė jis.

Vis dėlto būtent tai paskatino muzikos mokytis toliau, tad atlikėjas gilinti žinių išvyko į Jungtinę Karalystę, vėliau – ir į JAV.

REKLAMA

„Galbūt pagrindinė mano klaida – o gal ir pamoka – ir buvo ta, kad aš labai daug mėčiausi, vos ne kiekvienam stiliui sukurdavau po dainą. O dabar viskas vyksta sistemizuotai, atsirado puiki žmonių komanda, darbai ėmė stotis į vietas taip, kaip kažkada ir turėjo būti“, – sakė jis.

Paklaustas, ar dar palaiko ryšius su kitais projekto dalyviais, A. Minalga-Soliaris pasakojo, kad dalis projekte sutiktų žmonių iki šiol yra labai brangūs, nors pabendrauti dabar tenka ir rečiau.

„Esu toks žmogus, kuris prisileidžia labai mažai naujų draugų ir visą laiką lieku prie senų. Su kai kuriais dalyviais dar pabendraujame. Visus išmetė pasaulis, tam tikri darbai, kai kurie muzika netgi nebeužsiima. Tie, kurie dar ja užsiima, yra artimesni mano sričiai, su jais pabendraujame, vienas kitą paskatiname. Mes tokia savotiška muzikinė šeima ir išlikome, tik, galbūt, mažiau bendraujame“, – sakė jis.

Visą pokalbį su Solariu pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų