• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gegužės 8–10 dienomis VMVT Alytaus apygardos priežiūros skyrius atliko planinį patikrinimą mėsos perdirbimo įmonėje UAB „Riamona“, esančioje Alytaus rajone. Šioje įmonėje, tiekiančioje produkciją į vaikų ugdymo įstaigas bei socialinės globos namus, inspektoriai aptiko netvarką, nešvarą.

Šių metų gegužės 8–10 dienomis VMVT Alytaus apygardos priežiūros skyrius atliko planinį patikrinimą mėsos perdirbimo įmonėje UAB „Riamona“, esančioje Alytaus rajone. Šioje įmonėje, tiekiančioje produkciją į vaikų ugdymo įstaigas bei socialinės globos namus, inspektoriai aptiko netvarką, nešvarą.

REKLAMA

Visa tai bei maisto saugos pažeidimus patvirtino ir laboratoriniai tyrimai – atrinkus valstybinius šviežios paukštienos bei patalpų, įrangos nuoplovų mėginius – paukštienoje aptikta salmonelė, o patalpų ir įrangos nuoplovų mėginiuose – monocitogeninė listerija, kuri yra viena iš pavojingiausių bakterijų, galinti sukelti įvairius sveikatos sutrikimus žmonėms.

Klaidingai žymėtos dešrelės

Inspektoriai taip pat aptiko kito gamintojo pagamintų dešrelių, kurios buvo perženklinamos ir realizuojamos kaip įmonės UAB „Riamona” pagaminta produkcija, vartotojams pateikiant klaidingą informaciją apie produkto sudėtį, maistinę ir energetinę vertę – dešrelės pagamintos iš vištienos, tačiau paženklinamos kaip pagamintos iš kiaulienos. Dalis įmonėje pagamintų mėsos gaminių, neatitinka jiems taikomų kokybės reikalavimų – pagaminta produkcija parduodama kaip aukščiausios rūšies mėsos gaminiai, tačiau jų gamybai buvo naudojama mechaniškai atskirta mėsa, kuri neleidžiama naudoti aukščiausios rūšies mėsos gamininių gamyboje.  

REKLAMA
REKLAMA

Be šiurkščių produkcijos ženklinimo ir gamybos pažeidimų, įmonėje taip pat nustatyti daugybiniai ir grubūs higienos pažeidimai – patikrinimo metu maisto ruošimo patalpos buvo nešvarios ir netvarkingos: įrenginių paviršiai padengti įsisenėjusiomis apnašomis, ant sienų ir lubų pastebėtos pelėsio apnašos, susikaupęs kondensatas.

REKLAMA

Inventorius ir įranga padengta įsisenėjusiomis apnašomis, paviršiai paveikti korozijos. Patalpose buvo tik šaltas vanduo, dalis plautuvių nefunkcionavo. Dalyje gamybinių patalpų nuotekų sistema nesandari, nuotekos bėgo tiesiai ant grindų. Įmonėje neužtikrinama transportavimo taros higieninė būklė,  netinkamai tvarkomos ŠGP atliekos, neužtikrinama darbuotojų asmens higiena, ant įrengimų taip pat pastebėti kenkėjų pėdsakai (voratinkliai, vorai, graužikų išmatos, skraidantys vabzdžiai), nustatyta kryžminės taršos galimybė.  Ir šis higienos pažeidimų sąrašas nėra baigtinis – jų buvo ir dar daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Produkcijos gamybai buvo naudojami maisto produktai su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Patikrinimo metu rasta neaiškios kilmės, neženklintų žaliavų ir produkcijos, kurių atsekamumas negalimas. 

Įmonės veikla sustabdyta, visa nesaugi ir nekokybiška produkcija sunaikinta (iš viso virš 4 tonų), atsakingiems asmenims bus taikomos administracinės priemonės. 

Šiuo metu tyrimas tęsiamas.

Mėsos kokybė yra tragiška! Nusiperki virti, tai putoja lyg nežinia kas, kepi, tai susitraukia ir teka skystis.. Kur ir kokiame tirpale yra laikoma mėsa? Tiesiog net šlykštu darosi. Nejaugi Lietuvoje nebėra kam tikrinti? Ar tie tikrintojai to net nedaro?!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų