REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV reguliavimo institucijos trečiadienį paprašė „Tesla“ atšaukti 158 tūkst. automobilių Jungtinėse Valstijose dėl su saugumu susijusių defektų. 

JAV reguliavimo institucijos trečiadienį paprašė „Tesla“ atšaukti 158 tūkst. automobilių Jungtinėse Valstijose dėl su saugumu susijusių defektų. 

REKLAMA

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija rašte „Tesla“ nurodė, kad dėl automobilių ekrano problemos ir susijusių gedimų gali išsijungti galinio vaizdo kamera bei kitos su sauga susijusios transporto priemonių funkcijos.

Agentūra teigė, kad defektas aptinkamas tam tikruose 2012–2018 metais pagamintuose „Tesla Model S“ automobiliuose ir 2016–2018 metais pagamintuose „Model X“. 

Saugumo tyrėjai „padarė preliminarią išvadą, kad medijų valdymo bloko (MCU) gedimas yra susijęs su defektu, keliančiu pavojų motorinių transporto priemonių saugai“, sakoma rašte. 

Minėtose transporto priemonėse dėl sugedusio medijų valdymo įtaiso automobilio jutiklinis ekranas gali išsijungti ir „vairuotojas nebematys galinės / atsarginės kameros rodomo vaizdo. Tokiu būdu padidėja avarijos rizika, o asmenys gali būti sužeisti ar žūti“. 

REKLAMA
REKLAMA

Medijų bloko gedimas taip pat gali užblokuoti automobilio priekinio lango apsaugos nuo rasojimo ir atitirpinimo sistemos naudojimą, paveikti autopiloto sistemą ir posūkio signalo funkcionalumą „dėl galimo garsinių signalų, vairavimo jutiklių ir įspėjimų, susijusių su šiomis transporto priemonės funkcijomis, praradimo“. 

REKLAMA

Gedimų dažnis, nustatytas atliekant tyrimą, „yra žymiai didesnis nei transporto priemonių, kurios buvo atšauktos anksčiau dėl panašių priežasčių“. 

Laiške reguliavimo institucijos paprašė „Tesla“ „inicijuoti transporto priemonių atšaukimą ir pranešti visiems savininkams, pirkėjams ir pardavėjams“ apie saugos sistemos defektą bei „kaip jį pašalinti“.

Turtingiausio pasaulio žmogaus Elono Musko vadovaujama „Tesla“ neprivalo vykdyti federalinės agentūros prašymo, tačiau iki sausio 27 dienos turi pateikti paaiškinimą. 

Prašymas gali sukelti problemų įmonei, nes 158 000 transporto priemonių sudaro beveik trečdalį visų 2020 metais gamintojos pristatytų automobilių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų