REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu artimiesiems kalėdines dovanas norite siųsti paštu ar paštomatais tiek paštas, tiek siuntų bendrovės ragina nedelsti. Jeigu gavėjas gyvena Lietuvoje dovaną būtina išsiųsti iki gruodžio 13 d., o jeigu užsienyje, geriausia tai padaryti jau dabar.

Jeigu artimiesiems kalėdines dovanas norite siųsti paštu ar paštomatais tiek paštas, tiek siuntų bendrovės ragina nedelsti. Jeigu gavėjas gyvena Lietuvoje dovaną būtina išsiųsti iki gruodžio 13 d., o jeigu užsienyje, geriausia tai padaryti jau dabar.

REKLAMA

„Omniva LT“ Operacijų departamento direktorė Giedrė Vaitekūnaitė pastebėjo, kad šiemet dėl esamos situacijos dar svarbiau kalėdines dovanas planuoti ir pirkti iš anksto.

„Tiems, kurie ketina kalėdines dovanas įsigyti internetu, rekomenduojame jomis pasirūpinti jau dabar. Taip pat norint, kad paštomatu siunčiamos dovanos artimuosius pasiektų dar iki Kalėdų, jas derėtų išsiųsti iki gruodžio 13 d. imtinai.

Fiksuojame, kad siunta perduota mums, kai ji yra įdėta į paštomatą, perduota kurjeriui arba iki šios nurodytos datos pristatyta į vieną iš skirstymo centrų. Jei siunta bus perduota vėliau, tikėtina, kad ji nepasieks gavėjo iki Kalėdų, ar tai būtų prekė iš internetinės parduotuvės, ar artimųjų dovana“, – aiškino bendrovės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jau dabar stebimas siuntų srauto augimas ir paštomatų tinklo užimtumas.

„Jau dabar numatome, kad paskutines savaites iki Kalėdų siuntos gavėjams gali keliauti ilgiau nei savaitę. Todėl prašome savo klientų solidarizuotis ir siuntas atsiimti kaip galima greičiau, kad į atlaisvintą skyrelį galėtume įdėti eilėje laukiančią siuntą“, – gyventojų prašė G. Vaitekūnaitė.

REKLAMA

Anot Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovo Norberto Žiobos, Lietuvoje paštu siuntas rekomenduojama išsiųsti vėliausiai iki gruodžio 15 d.

„Šiuo metu siunčiant Lietuvoje, apie 90 proc. kurjerinių ir terminalinių siuntų bei pirmenybinės korespondencijos pristatome laiku, t. y. jau kitą darbo dieną. Jei pasitaiko vėlavimų, dažniausiai jie būna nedideli – t. y. vienos dienos.

Siuntų kiekiui augant, mažesni ar didesni vėlavimai tikėtini, ypač artėjant šventėms. Tačiau darome viską, kad vėlavimai neatsirastų, būtų kuo mažesni“, – teigė specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pasak jo, siunčiant į užsienį, geriausia rekomendacija būtų siuntą išsiųsti jau dabar.

„Galutinis terminas būtų pirmosios gruodžio dienos. Šiuo metu siuntų kelionės terminai kai kuriose šalyse yra pailgėję, ne vienas užsienio paštas yra pranešęs apie galimus vėlavimus (Ispanija, Italija, Prancūzija, Airija ir pan.), tačiau kol kas vėlavimai nėra reikšmingi.

Svarbu akcentuoti, kad situacija nuolat keičiasi, nes daug kas priklauso nuo konkrečios valstybės priimtų apribojimų dėl pandemijos – kaip tai paveikia vietinio pašto darbą, kokia transporto situacija – ar skrydžiai nėra atšaukti ir pan. Paštas nuolatos seka situaciją ir dalinasi informacija su klientais. Šiuo metu Europos kryptimis siuntos keliauja apie dvi savaites, į tolimesnes šalis – tris arba keturias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visada rekomenduojame siųsti registruotą siuntą, nes tokiu atveju bus galima stebėti siuntos kelionę. Jeigu norima, kad siunta nukeliautų greičiau, reikėtų rinktis pirmenybinį siuntimą“, – patarė N. Žioba.

Siuntų pristatymo bendrovės DPD komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila sakė, kad jeigu gyventojai dovanas siunčia Lietuvoje gyvenančiam artimam žmogui, tai padaryti jie turėtų iki gruodžio 22 d. Tačiau vis tiek yra tikimybė, kad jos ir nepasieks gavėjo iki Kalėdų.

„Paprastai siuntos pristatomos Lietuvoje kitą darbo dieną, bet gali būti ir nepristatyta, jeigu nėra gavėjo namuose, ar siuntos netelpa į paštomatus, nesant juose laisvos vietos, ar siuntai, viršijant išmatavimus“, –aiškina bendrovės atstovas.

REKLAMA

Anot jo, tam ,kad nereikėtų dalyvauti loterijoje „gaus arba negaus“ dovanas reikėtų pirkti ir išsiųsti gavėjams jau dabar.

„Siūlyčiau neatidėti dovanų logistikos paskutinei savaitei. O siunčiant į Europą planuoti dovanų kelionę reikėtų bent prieš dvi savaites. Į JAV reikia siųsti jau dabar“, – patarė T. Vaišvila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų