REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos medikai šaukiasi pagalbos. Jeigu Europoje tik kalbama apie netrukus užsipildysiančias ligonines, tai plaučių uždegimu sergančius rusus gali dešimt valandų vežioti po miestą greitąja, taip ir nesurandant gydymo įstaigos, kuri priimtų.

Rusijos medikai šaukiasi pagalbos. Jeigu Europoje tik kalbama apie netrukus užsipildysiančias ligonines, tai plaučių uždegimu sergančius rusus gali dešimt valandų vežioti po miestą greitąja, taip ir nesurandant gydymo įstaigos, kuri priimtų.

REKLAMA

Omske greitosios pagalbos automobiliai trečiadienį pacientus su Covid-19 virusu vežė tiesiai prie regiono Sveikatos apsaugos ministerijos pastato, nes ligoninės atsisakė juos priimti. Po spontaniškos medikų protesto akcijos kai kuriems ligoniams vietos „atsirado“.

Pirmoji greitosios pagalbos brigada prie ministerijos pastato pasirodė devintą valandą vakaro, atvežusi 70-metę koronavirusu sergančią pacientę. Kompiuterinės tomografijos nuotrauka rodė, kad net 81 proc. moters plaučių yra pažeisti, tačiau ligoninės atsisakė ją priimti, nes nėra vietų, rašoma „Meduza“. Medikai po miestą moterį vežiojo daugiau nei 10 valandų. Galų gale neapsikentę jie atvyko prie regiono ministerijos pastato, kad valdininkai atsakytų, ką daryti su sergančiąja. 

„Mes negalėjome sulaukti atsakymo niekur ir nusprendėme pasiteirauti, gal čia atsakys. Ligonei 100 proc. reikalingas gydymas ligoninėje, vežti namo aš jos negaliu nei žmogiškai žiūrinti, nei kaip medikė“, – aiškino viena iš Omsko greitosios pagalbos medikių.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat pridūrė, kad situacija, kai pacientų nėra kur vežti, jos stotyje pasitaiko faktiškai kasdien. Pacientės, kurią 10 valandų „greitoji“ vežiojo po miestą, artimieji vietos žiniasklaidai pasakojo, kad ir greitosios pagalbos sulaukė tik po 3 parų skambinimo. 

REKLAMA

Vėliau prie Omsko srities sveikatos apsaugos ministerijos pastato atvyko dar dvi „greitosios“. Vienoje iš jų buvo 85-erių vyras, su diagnozuotu 88 proc. plaučių pažeidimu – jo taip pat nepriėmė į ligonines. Trečiajame automobilyje buvo deguonies įranga, kurios reikėjo abiem pacientams. 

Automobiliai stovėjo prie pastato su įjungtomis sirenomis – taip siekta atkreipti valdžios dėmesį. Netrukus „greitosios“ automobiliai išvažiavo į vieną iš miesto ligoninių, kurioje staiga „atsirado vietų“. Greitosios pagalbos skyriaus vyr. gydytojas Maksimas Stukanovas patvirtino, kad problema su vietomis ligoninėje iš tiesų yra. „Problema buvo, neneigiam: nuo ryto mes vežiojame žmones po miestą, ieškodami laisvų vietų ligoninėse. Dabar vietos pradėjo atsilaisvinti, atsirado dvi Greitosios pagalbos antrojoje ligoninėje. Kariaujam toliau“, – aiškino jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Vieną iš pacientų Omske pavyko į ligoninę „sutalpinti“ tik dėl to, kad mirė ten gydytas pacientas, pripažino „greitosios“ atstovai.

Rusijoje – paros mirčių nuo koronaviruso rekordas

Rusijoje šią savaitę antrą dieną paeiliui yra pasiekiamas mirčių „rekordas“. Per paskutinę parą nuo koronaviruso mirė 346 žmonės. 

Per parą užfiksuota 16202 naujų Covid-19 atvejų. 

Kremlius situaciją regionuose, kur medikai susidūrė su didžiuliu sergančiųjų srautu, vadina „neleistinu sutrikimu sistemoje“. Tačiau problemą spręsti paskyrė tiems patiems regionų gubernatoriams.

Vietoje pagalbos iš centrinės valdžios medikai sulaukė draudimo kalbėti apie problemas. Rusijos sveikatos apsaugos ministerija spalio 28-ąją gydymo įstaigoms nurodė bet kokius viešus pasisakymus apie koronavirusą derinti su ministerijos atstovais.

Šią savaitę kai kuriose Rusijos regionų gydymo įstaigose kilo chaosas dėl pernelyg didelio pacientų skaičiaus. Su ligonių antplūdžiu nesusitvarkantys medikai net kreipėsi į V. Putiną, tačiau situacija nepagerėjo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų