REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Kalifornijos gyventojas, sakęs, kad nori nuskristi iki kosmoso pakraščio ir savomis akimis įsitikinti, ar Žemė iš tikrųjų yra apvali, žuvo sudužus jo savadarbei raketai.

Vienas Kalifornijos gyventojas, sakęs, kad nori nuskristi iki kosmoso pakraščio ir savomis akimis įsitikinti, ar Žemė iš tikrųjų yra apvali, žuvo sudužus jo savadarbei raketai.

REKLAMA

Plokščios Žemės teorijos šalininkas Mike'as Hughesas žuvo šeštadienio popietę, kai jo raketa nukrito viename privačiame sklype netoli Barstou miesto Kalifornijoje.

Žinią apie 64 metų vyro, pelniusio „Pašėlusio Mike'o“ pravardę, žūtį patvirtino jo kolega Waldo Stakesas, stebėjęs raketos startą dykumoje.

Televizijos „Science Channel“ tviterio paskyroje, kurioje buvo skelbiamos naujienos apie M. Hugheso sumanymą, rašoma, kad darbuotojų „mintys ir maldos šiuo sunkiu metu skiriamos jo šeimai ir draugams”.

„Jis visuomet svajojo surengti šį skrydį“, – sakoma „Twitter“ žinutėje.

M. Hughesas taip pat buvo limuzino vairuotojas, pasiekęs Guinnesso pasaulio rekordą „ilgiausiu limuzino šuoliu nuo rampos“. 2002 metais jis limuzinu „Lincoln Town Car“, įsibėgėjęs vienoje automagistralėje, nuskriejo 31 metrą.

REKLAMA
REKLAMA

Garsenybių pasaulio naujienų portalo TMZ.com paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip garu varomai raketai kylant nuo bokštelio, sumontuoto ant sunkvežimio, nuo jos atitrūko parašiutas. Vėliau vaizdo įraše matyti, kaip į nemažą aukštį pakilusi raketa maždaug 10 sekundžių sminga žemyn. Raketai krintant ir įsirėžus į žemę pasigirdo išsigandusių žiūrovų šūksniai.

REKLAMA

Įvykio vietoje buvęs laisvai samdomas žurnalistas Justinas Chapmanas sakė, kad starto metu raketa, regis, buvo prispausta prie paleidimo bokštelio, todėl tai tikriausiai buvo parašiuto atitrūkimo priežastis.

2018 metų kovą M. Hughesas panašia garo raketa buvo pakilęs maždaug į 570 metrų aukštį. Tąsyk jis sugebėjo išskleisti du parašiutus, bet nusileidimas Mohavių dykumoje vis tiek buvo kietas, ir bandytojas susižeidė nugarą.

Vaizdo įraše vyras sakė, kad jo tikslas – pakilti iki kosmoso pakraščio ir pačiam įsitikinti, ar mūsų planeta yra apvali.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekieno kito žodžių nepriimsiu, – jis sakė vaizdo įraše, paskelbtame Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC svetainėje. – Nežinau, ar pasaulis yra plokščias, ar apvalus.”

Kitame vaizdo įraše, paskelbtame šio vyro „YouTube“ kanale, M. Hughesas taip pat sakė norįs „įtikinti žmones, jog jie per savo gyvenimą gali atlikti nepaprastų dalykų”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų