REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Rokas Čepononis ir Irūna Puzaraitė-Čepononienė  (tv3.lt fotomontažas)

Atlikėja Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir jos vyras Rokas vakar minėjo ypatingą progą. Jiedu jau 10 metų pora, o visai neturkus švęs ir 4-ąsias vestuvių metines. Kalbėdama apie santykius Irūna atskleidė, kad per šiuos metus teko pereiti tiek per šiltą, tiek per šaltą.

22

Atlikėja Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir jos vyras Rokas vakar minėjo ypatingą progą. Jiedu jau 10 metų pora, o visai neturkus švęs ir 4-ąsias vestuvių metines. Kalbėdama apie santykius Irūna atskleidė, kad per šiuos metus teko pereiti tiek per šiltą, tiek per šaltą.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt moteris atvirai papasakojo, koks laikas buvo pats sunkiausias jų santykiuose bei atskleidė, kas padeda išlaikyti tvirtą ryšį.

Susipažino vakarėlyje

Irūna prisiminimais grįžo į tuos laikus, kuomet dar buvo itin jauna panelė. Ji pasakojo, kad su Roku jiedu susipažino vakarėlyje, tačiau tuomet ji draugavo su kitu vaikinu.

„Pirmas pasimatymas buvo labai juokingas. Man buvo 17 metų. Atvykau į vakarėlį su tuometiniu vaikinu. Net negalvojau, kad sutiksiu žmogų, kuris patrauks mano dėmesį. Buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Tą patį sako ir Rokas. Tą pirmą vakarą mus sujungė muzika. Pradėjome kalbėti apie muziką. Viskas plėtėsi, plėtėsi ir gavosi 2 vaikai“, – juokėsi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris atviravo, kad ją sužavėjo jo protas: „Kai pradėjome draugauti, buvome labai jauni. Mūsų ši kelionė buvo labai ilga. Per kopas. Jis buvo jaunas, bet keliomis galvomis aukštesnis už kitus savo protu. Galėčiau pasakyti, kad jis buvo visų vaikų tėvas. Jis labai anksti subrendo, o tai mane labiausiai sužavėjo.“

REKLAMA

Kartą buvo pasiekę liepto galą

Dabar pora gali pasidžiaugti, kad puikiai susidorojo su tam tikrais sunkumais, kurių praeityje tikrai buvo.

„Metai buvo labai įvairūs. Dar šiandien ryte sėdėjome prie pusryčių stalo ir galvojome, kad šis skaičius yra labai didelis skaičius. Mes turėjome ir išgyvenome labai daug: santuoką, gražią draugystę, mokslus baigėme kartu, ir turime du nuostabius vaikus. Mūsų draugystė ėjo mažais žingsneliais link tam tikrų tikslų. Mes žinojome, kad turime savo jausmus įteisinti. Pagyvenome kartu, apsišlifavome ir susituokėme. Per šį 10-metį viskas vyksta planuotai. Pastojau 1 kartą, o vėliau ir 2 kartą. Labai gražiai visi planai išsipildė, žiūrėsime, kaip bus toliau“, – apie kartu praleistą laiką pasakojo Irūna.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris atviravo, kad visus nesutarimus stengiasi išspręsti paprastu būdu: „Neslėpsiu ir nieko nekaltinsiu, kaip ir kitiems žmonėms, taip ir mums buvo visko. Stengdavomės tokiu atveju įjungti protą, nes emocijos dažnai ima viršų. Manau, kad kitos poros išsiskiria ne todėl, kad negali susitvarkyti su tam tikromis problemomis. Svarbiausia yra įjungti protą ir pasverti visus pliusus ir minusus.

Kai būdavo tokios situacijos, kuomet atrodydavo, kad viskas, ir nebegaliu, tuomet apmąstome viską iš naujo. Visuomet pliusai lenkia minusus. Su vyru mes taip apsišlifavome, kad tų minusų beveik ir nelieka. Jau nebūna tokių situacijų, kad vienas kitą nustebiname netinkamu elgesiu. Jau žinome, kaip vienas ar kitas elgiasi tam tikrose situacijose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, sykį porai atrodė, kad graži jų draugystė pasibaigs, nes teko įveikti nelengvus gyvenimo mestus išbandymus.

„Stengiamės išgyventi tas mažas krizes, kurių aišku, kad buvo. Didžiausią santykių krizę turėjome tada, kuomet Rokas išvyko į Austriją rašyti bakalauro. Jis išvyko ten 100 dienų. Rašiau net tai į dienoraštį. Tada ir sprendėme – ar laukti, ar nelaukti. Jis įsėdo į autobusą, o aš likau su ašaromis akyse. Tada mes buvome ant lieptelio galo. Šį klausimą sprendėme ne dėl 100 dienų, kuomet būsime atskirai, tačiau turėjome tokią priešistoriją. Tam tikri įvykiai visa tai lėmė. Mes grįžome vienas pas kitą. Tikrai, kad su stipresniu ryšiu ir didesne meile“, – šyptelėjo Irūna.

REKLAMA

Per 10 metų pora išmoko, kas jiems labiausiai padeda nurimti ir nekelti didelių konfliktų. „Jeigu norime užglaistyti nesutarimus – atsitraukiame. Jeigu kažkuris yra labiau įsiaudrinęs, tuomet leidžiame palikti, kad jis nusiramintų. Mes žinome, kada reikia tinkamu metu pasitraukti, kad nekiltų rimtas konfliktas“, – tikino atlikėja.

Moteris pasakojo, kad nesmerkia tų šeimų, kurios nusprendžia pasukti skirtingais keliais, tačiau visada reikia stengtis išlaikyti šeimą: „Nesmerkiu tų šeimų, kurios išsiskiria. Jeigu jie bus laimingi, kuomet bus atskirai – gerai. Reikia mėgautis gyvenimu ir ieškoti laimės. Mes su Roku radome laimę. Sunku duoti kažkokį patarimą. Arba žmonės kartu tinka, arba netinka. Tačiau kritinėmis situacijomis aš visada patarčiau pasverti visus pliusus ir minusus. Tai man duoda proto mūsų santykiuose. Reikia negalvoti, kas yra blogai, reikia galvoti, kas yra gerai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų