REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip dažniausiai valgote medų? Įprastai – šaukštelis į arbatą? Tačiau aiškėja, kad skirtingai – tirpinant vandenyje, tepant ant duonos ir dar skirtingais kiekiais maišant su cinamonu galit pasiekti kone stebuklingų rezultatų.

Kaip dažniausiai valgote medų? Įprastai – šaukštelis į arbatą? Tačiau aiškėja, kad skirtingai – tirpinant vandenyje, tepant ant duonos ir dar skirtingais kiekiais maišant su cinamonu galit pasiekti kone stebuklingų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors bitės dar kol kas ramiai dūzgauja aviliuoseir kol nešildo saulutė, nekiša nosies į kiemą, neilgai trukus jos pasklis po laukus. O kol kas jas prižiūrintys bitininkai pamažėl apeina avilius ir valgo praėjusią vasarą suneštą medų. Tiesa, vieni juo tiesiog gardžiuojasi, kiti – gydosi. Medų maišydami su cinamonu.

REKLAMA

Medus ir cinamonas turi tam tikrų panašių savybių, kas yra įrodyta, nuo ko jie padeda tai, tarkim, cholesterolio mažinimas, cukraus, liaudiškai, kraujyje reguliavimas, kas yra svarbu šiais laikais, kai antro tipo diabeto labai daugėja“, - pasakoja sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Sumaišykit medų su cinamonu ir tepkit ant sumuštinio. Riekelė kiekvieną rytą pusryčiams sumažins cholesterolio kiekį kraujagyslėse ir apsaugos jus nuo infarkto, tikinama patarimuose. Jeigu vargina artritas - kiekvieną rytą ir vakarą išgerkit puodelį šilto vandens su 2 valgomais šaukštais medaus ir arbatiniu šaukšteliu cinamono. Jei visa mėnesį tris kartus per dieną suvalgysite po valgomąjį šaukštą medaus su arbatiniu šaukšteliu cinamono – padės, jei sergate pilvo organų ar kaulų vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Vandenyje su cinamonu ištirpintas medus esą padeda ir sumažinti cholesterolį, o jei prieš valgį suvalgysite du šaukštus medaus, ant jo pabarstę cinamono – neliks virškinimo sutrikimų. Tačiau medus svarbus ne tik ligoniams – mums visiems, nes jis esą padeda įveikti stresą.

Panašių savybių turi ir cinamonas. Jo eteriniai aliejai turi stiprių priešuždegiminių savybių. 

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų