• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardų tradicišką itališką patiekalą – Cacio e pepe itališką pasta su sūriu ir pipirais.

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardų tradicišką itališką patiekalą – Cacio e pepe itališką pasta su sūriu ir pipirais.

REKLAMA

Sekmadienį virtuvės šefas su laidos kūrybine komanda lankėsi Kaune, ten svečiavosi pas Giedrių ir jo žmoną, gaminančius kombuchą – fermentuotą arbatos gėrimą.

Pirmasis kombuchos gėrimu susižavėjo Giedrius, kai norėdamas atsigaivinti kartą parduotuvėje atsitiktinai nusipirko šio fermentuoto gėrimo, o tai paskatino pabandyti ją pasigaminti ir pačiam. Matydama, jog vyro susidomėjimas išties rimtas, Indrė paskatino jį įkurti savo verslą.

Dabar sutuoktiniai Lietuvoje puoselėja nuosavą verslą ir kuria įvairiausių skonių gėrimus – pradedant kombucha su vyšniomis, taip pat imbieru, svarainiais ir juodaisiais pipirais, baigiant liofizilizuotų ananasų, kokosų drožlių ir imbierinės arbatos skonio kombucha.

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinęs su kombuchos gaminimo ypatybėmis, Gian Luca atskleidė, kad prie šio gėrimo puikiai tinka tradicinis itališkas patiekalas – Cacio e pepe. Tai itin paprastas patiekalas, bet ne veltui sakoma, kad genialumas slypi paprastume.

REKLAMA

Cacio e pepe itališka pasta su sūriu ir pipirais

Reikės: 500 g spagečių; 400 g avies pieno sūrio „Pecorino“; 10 g pipirų; žiupsnelio druskos.

Užverdame vandenį, sumažiname temperatūrą, beriame žiupsnį druskos ir dedame spagečius. Verdame geras 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Pipirus sumalame ir beriame į įkaitintą keptuvę. Apkepus, pilame du samčius pastos virimo vandens. Į tarkuotą sūrį pilame šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišome. Apvirusią pastą dedame į keptuvę, pilame šiek tiek išsaugoto vandens ir gerai išmaišome. Supilame sūrio padažą. Patiekiame su šviežiu čiobreliu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų