REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Makaronai dažnai būna pats lengviausias patiekalas, kurį galima greitai paruošti darbo dienos vakarienei, tačiau jei tam tikrus žingsnius atliksite klaidingai, rizikuojate valgyti sūrią, aliejingą ir gličią masę.

Makaronai dažnai būna pats lengviausias patiekalas, kurį galima greitai paruošti darbo dienos vakarienei, tačiau jei tam tikrus žingsnius atliksite klaidingai, rizikuojate valgyti sūrią, aliejingą ir gličią masę.

REKLAMA

Tūkstančiai žmonių kas vakarą į puodą įmeta makaronų ir juos tiesiog išverda – taip makaronus pagardinę mėgstamiausiai padažais – bolonietiškuoju ar karbonaros – greitai ir lengvai pavalgo visi šeimos nariai, rašoma dailystar.co.uk.

Bet pasirodo, makaronus labai lengva sugadinti – nuo jūsų naudojamų puodų iki to, ką pilate į makaronų vandenį. Ir nors jums gali atrodyti, kad makaronus išvirėte tobulai, svečiai pasakys, kad jie permirkę ar riebūs – o tai gali būti labai nemalonu, jei visiems paruošėte vakarienę.

Laimei, yra dažniausių makaronų virimo klaidų sąrašas. Pasižiūrėkite ir pagalvokite, ar jūs nedarote vienos iš šių penkių didžiausių klaidų?

REKLAMA
REKLAMA

Pervirimas

Visų pirma, gali būti, kad makaronus perverdate. Roberta d‘Elia, „Pasta Evangelists“ virtuvės šefė, sako: „Sausi ar švieži, makaronai visuomet turi būti patiekiami al dente, pažodžiui išvertus „dančiui“ – tai reiškia, kad juos reikia kąsti, makaronai neturi būti ištežę“.

REKLAMA

Kad makaronai būtų tobulos konsistencijos, juos reikia virti šešias – septynias minutes, o šviežius makaronus – dvi ar tris, o tada paragauti. Jei makaronai dar traškūs, pavirkite dar 30 sekundžių intervalą, kol išgausite tobulą al dente virimą. Laikantis šio metodo makaronai išvirs tvirti, bet ne žali, ir svarbiausia, niekaip nebus suglebę ar ištežę.

Pilate alyvuogių aliejaus

Virtuvės šefai dažnai kartoja, kad į makaronų vandenį pilti alyvuogių aliejaus visai nereikia. Daug kas sako, kad taip makaronai nelips vienas prie kito, bet jei jie gerai išvirti ir tuoj pat sudėti į padažą, ši problema bet kuriuo atveju neiškils.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai sako: „To reikėtų vengti, nes nukošus makaronus aliejus ant jų paliks plėvę, ir taip joks padažas nelips prie makaronų“. Juk niekas nenori padažo balutės po makaronais ir beskonių makaronų.

Išpilate makaronų vandenį

Pasak „The Sun“, vandenį sūdyti reikėtų makaronams jau verdant, o dalį vandens pasilikti prieš nukošiant makaronus. Virtuvės šefai sako: „Jo gali prireikti padažo suskystinimui. Taip skonis bus stipresnis, o daugiau druskos dėti nereikės“.

Makaronų skalavimas

Kai kurie žmonės makaronus išvirę juos dar ir nuskalauja, tačiau tai išgirdęs bet kuris italas su siaubu papurtytų galvą. Ekspertai sako: „Taip dalį makaronų skonio nuplausite, o taip pat neteksite dalies krakmolo, kuris padeda „surišti“ makaronus su padažu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naudojate per mažą puodą

Virtuvės šefė Roberta sako: „Makaronus reikia virti dideliame kiekyje vandens, kad jie turėtų erdvės kvėpuoti – jų jokiu būdu negalima sugrūsti į mažą puodelį, kuriame vanduo nebetelpa“.

Taigi, rinkitės didelį ir platų puodą ir nuo 500 ml iki 1 litro vandens 100 gramų makaronų – tikslus vandens kiekis priklausys nuo jūsų puodo dydžio. Būtinai viršuje dar palikite truputį vietos, kad puodo turinys virimo metu neišsilietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų