REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono vyriausiasis virėjas įspėjo kiaušinių mėgėjus, kad jie kepa kiaušinius netinkamu būdu, nes įpila pieno, o tai laikoma „baisia nuodėme”.

Londono vyriausiasis virėjas įspėjo kiaušinių mėgėjus, kad jie kepa kiaušinius netinkamu būdu, nes įpila pieno, o tai laikoma „baisia nuodėme”.

REKLAMA

Nors dauguma kiaušinius mėgstančių žmonių mėgsta į kiaušinienę šliūkštelėti šiek tiek pieno, ilgainiui jis, matyt, padaro daugiau žalos nei duoda naudos.

Danas Joines, kuris yra kelių apdovanojimus pelniusių restoranų Londone savininkas, sako, kad daugiau pieno produktų patiekale suardo bendrą labai mylimų pusryčių skonį, rašo mirror.co.uk.

Maisto guru įspėjo: „Niekada nepilkite pieno į kiaušinienę – jis silpnina skonį ir didina tikimybę, kad jie bus guminės tekstūros. Aš visada naudoju sviestą.

Prieš dėdami kiaušinius, įsitikinkite, kad sviestas yra auksinės, bet ne rudos spalvos. Maišykite juos ant vidutinės arba mažos ugnies. Judinkite juos ir švelniai maišykite su mentele, kol jie bus šiek tiek skysti, tačiau palaikys formą.”

REKLAMA
REKLAMA

Kitas virėjas, Luke Selby, galvoja taip pat.

Vadina pagrindine nuodėme

Luke, dirbantis Londono restorane „Hide”, atkakliai tvirtino, kad įpylus pieno į kiaušinienę, jie atrodo taip, tarsi būtų pavandeniję ir pateikiami mokyklose.

REKLAMA

„Pieno pylimas į kiaušinienę yra pagrindinė nuodėmė”, – tvirtino virėjas. „Jie paprasčiausiai pavandenija, kaip mokyklos maistas.”

Iš esmės nebūtina pilti skysčių į kiaušinius, ir ši mintis greičiausiai atsirado tada, kai žmonės išsigando sviesto ir riebalų. Tačiau pienas atskiedžia skonį ir kiaušinienė gali atsiskirti, kai pradeda kepti.

Į kiaušinienę pieną pila daug žmonių

Nepaisant virėjo įspėjimų, pranešama, kad daugiau kaip 60 procentų žmonių, gamindami kiaušinius, įpila pieno. Per 2018 m. apklausą „Buzzfeed” straipsnyje dauguma balsavusių teigė, kad, pridėjus pieno, sutrinti kiaušiniai tampa „kreminės tekstūros ir gražesni”.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pienas yra didelis „ne”, kiti virėjai mėgsta į kiaušinienę pilti grietinėlės ar šviežios grietinės (crème fraîche pranc.).

Taip pagardinti kiaušinius mėgsta Gordonas Ramsay, Delia Smith ir Jamie Oliver. Airių maisto rašytoja ir virėja Laoise Casey neseniai primygtinai tvirtino, kad sviestas yra pagrindinis ingredientas, norint pagaminti puikią kiaušinienę – ir ji turi ypatingą triuką.

„Nors nesu pieno mėgėja, pieno milteliai yra visai kas kita,” – paaiškino maisto guru. „Šį patarimą išmokau iš vienos virėjos, Eloise, kuri dirbo [restorane] „Paradise Garage”.

Kartu su kiaušiniais suplakite šaukštelį pieno miltelių, ir rezultatas bus nuostabus, beveik sūrio skonio kiaušinienė. Iš tikrųjų pieno milteliai gali pagerinti daug patiekalų... nuo ledų iki pyrago ir mėsainių padažo.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų