REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konditerė iš manęs nekokia. O ypač nekokia konditerinių gaminių dekoravimo specialistė todėl dažnai vaizdelis būna nekoks. BET juk kaip dažnai skonis su vaizdu prasilenkia!

REKLAMA
REKLAMA

Na, čia ne prasčiausias variantas. Gamindama net neįsivaizdavau kas gausis ir išvis ar gausis. Bet paragavus sušukau: "Ėėėė, gi čia - snikersai!!". Šito pagamint nesitikėjau. Brolis pakraipė galvą ir, paragavęs, nusprendė, kad čia kaip corny batonėliai. Na nežinau, man čia - snikersai. Taigi, receptas:

REKLAMA

Reikia:

indelio žemės riešutų sviesto [350g stiklainiukas]

200ml cukraus sirupo

mėgstantiems labai saldžiai - keletos šaukštų cukraus

dribsnių [naudojau rimi ryžių/kviečių dribsnius 375 g] - pusės pakelio, gal kiek daugiau

šokolado glajui - 2 plytelių po 100g

Procesas:

Dribsnius sutrinam. Į puodą prie kurio maistas nemėgsta pridegti supilam sirupą, dedam žemės riešutų sviestą, cukrų. Pakaitinam ant nestiprios ugnies, vis pamaišom. Kai viskas ištirpsta iki vientisos masės, suberiam smulkintus dribsnius. Išmaišom. Viską pilam į formą [irgi geriau į tokią nelimpančią - lengviau bus viską išimti vėliau]. Geriau jei forma nelabai aukšta. Maniškė tokia nebuvo, bet dėl to nukentėjo tik saldainių išvaizda.

Šokoladą ištirpdom ir užpilam ant paruoštos masės. Išlyginam paviršių. Padedam šaltai keletui valandų [laikiau per naktį]. Tada supjaustom norimo dydžio gabaliukais ir skanaujam.

Skanaus!!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų