REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Arbatos gėrimo ceremonija (nuotr. Jūratė Čiakienė)

Žinomi ir stilingi klaipėdiečiai nepraleido galimybės susipažinti su Anglijos aristokratų tradicija – popietine arbatos gėrimo ceremonija, vykusia uostamiesčio desertų butike „Vanilės namai“.

20

Žinomi ir stilingi klaipėdiečiai nepraleido galimybės susipažinti su Anglijos aristokratų tradicija – popietine arbatos gėrimo ceremonija, vykusia uostamiesčio desertų butike „Vanilės namai“.

REKLAMA

Renginys taip ir vadinosi: „Faifokliokas“. Įdomu tai, kad ši angliška tradicija buvo prigijusi ir Lietuvoje tarpukario laikais, rašo pranešime spaudai.

Daugelis vyresnio amžiaus žmonių atsimena smagų žodį „faifokliokas“ – taip Smetonos laikais buvo vadinami madingi popietiniai Kauno ponių susiėjimai (iš angliškojo „five o‘clock“ – „penkta valanda“).

Atgaivinti aristokratišką tradiciją Vakarų Lietuvoje ėmėsi desertų butiko įkūrėja Kristina Pakalniškytė. Pirmą kartą lietuvei teko sudalyvauti arbatos ceremonijoje Londone. Tačiau ypatingą įspūdį moteriai visgi paliko viešnagės Malaizijoje metu vykusi ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

„Fortepijono muzika, pasipuošusios damos – visa tai atrodė itin stilingai ir netgi poetiškai“, – iki šiolei gražiais prisiminimais gyvena K. Pakalniškytė.

REKLAMA

Prieš ketverius metus klaipėdiečiams pasiūlė desertų degustacijas, kurios sulaukė itin daug dėmesio, tad dabar norėjosi pasiūlyti kažką nauja ir mažiau matyta Lietuvoje.

„Kamerinė aplinka itin tinkama tokio pobūdžio arbatos ceremonijoms. Didelį dėmesį skiriame detalėms, indams, stengiamės nustebinti ne tik skonių deriniais, bet ir vizualiai“, – sakė K. Pakalniškytė.

Desertų butike vykusi arbatos ceremonija sudomino brangakmenių ekspertę Almą Dūdienę, verslininką Juozą Tubiną, plastikos chirurgą Roką Bagdoną, dizainerę Modestą Šukę bei kt. Arbatos gėrimo ceremoniją vedė ir apie indišką „Darjeeling Tea“ pasakojo „Skonis ir kvapas” Klaipėdos regiono vadovas Raimondas Stonkus. Pasak eksperto, tai – liukso klasės ir brangiausia juodosios arbatos rūšis, turinti saugomą geografinę nuorodą. Subtilus gėlių aromatas ir išskirtinis muskatų skonis, išgaunamas šiaurės Indijoje esančiuose rytų Himalajų arbatos plantacijose, pelnė šiam gėrimui „Arbatų šampano“ titulą.

Vakaro metu prie arbatos, kurią gėrė iš porcelianinių „C&D Style” puodelių, svečiai mėgavosi subtiliais užkandžiais ir rafinuoto skonio desertais. Buvo galima paskanauti mini eklerų su lašišomis, avokadais ir pomidorais, kruasanų su sūriu ir kumpiu, braškių šokolade, kanelių ir kitų gardumynų. Gurmanišką vakarėlį vedė charizmatiškasis Marius Drukteinis, dainomis svečius džiugino lyriškoji Ieva Jotkėlaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų