Kruasanas
Kruasanas – trapus prancūziškas skanėstas
Kruasanai – tai garsūs prancūziški sviestiniai rageliai, pasižymintys sluoksniuota tešla ir traškia plutele. Nors jų kilmė siejama su Austrija, kruasanai tapo neatsiejama Prancūzijos konditerijos dalimi ir yra mėgstami visame pasaulyje. Jie gali būti tiek paprasti, tiek su įvairiais įdarais – šokoladu, migdolais ar sūriu.
Beje, sausio 30-ąją švenčiama Kruasanų diena! Sužinokite daugiau apie šią dieną čia: Kruasanų diena.
Rado „teisingiausius šaltibarščius“ Lietuvoje: jų skoniui neatsispyrė ir Natalija Bunkė
Šaltibarščius mėgsta visa Lietuva, todėl įtikti mums nelengva – dažnas teigia, kad skaniausiai šią šaltą sriubą galima pasigaminti tik namuose. Vis dėlto TV3 žiniasklaidos grupės kelionių ir gastronomijos laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ rado vietą, kurioje šaltibarščiai – patys teisingiausi. Negana to, apie juos, pasirodo, jau sklinda gandas!
Tauragė – miestas, gimęs iš tauro ir rago legendos.
Rado „teisingiausius šaltibarščius“ Lietuvoje: jų skoniui neatsispyrė ir Bunkė
Šaltibarščius mėgsta visa Lietuva, todėl įtikti mums nelengva – dažnas teigia, kad skaniausiai šią šaltą sriubą galima pasigaminti tik namuose. Vis dėlto TV3 žiniasklaidos grupės kelionių ir gastronomijos laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ rado vietą, kurioje šaltibarščiai – patys teisingiausi. Negana to, apie juos, pasirodo, jau sklinda gandas!
Tauragė – miestas, gimęs iš tauro ir rago legendos.
Remigijus Žemaitaitis parodė skaniausią vasaros receptą: 1 ingredientas nustebins
Seimo narys Remigijus Žemaitaitis socialiniame tinkle pasidalijo paprastu, bet kartu maistingu ir sočiu kruasano receptu.
Socialiniame tinkle „Facebook“ jis paviešino vaizdo įrašą, kuriame pademonstravo, kaip pasigaminti sotų sviestinio raguolio sumuštinį.
Receptas pagal R. Žemaitaitį
„Vasaros ritmu sukasi Žemaitaičio KUCHNIA.
Ieva per 3 mėnesius atsikratė 30 kilogramų: štai kaip jai pavyko
Vilnietė Ieva Auglytė galėtų būti tikru įkvėpimu kiekvienam, liudijančiu, kad sukaupus pakankamai valios galima pakeisti savo kūną neatpažįstamai. Moteriai pavyko net du kartus numesti svorio tam, kad jaustųsi gerai. Pirmąjį kartą Ieva atsikratė 30 kg, o antrąjį – apytikriai 13-14 kg.
Naujienų portalo tv3.lt skaitytojams Ieva sutiko prabilti atvirai apie savo svorio metimo kelionę. Ji pasakojo, kad su ja teko susidurti du kartus, dėl to patirties sukaupta gana nemažai.
Vasara įsitvirtina „Iki“ lentynose – parduotuves jau pasiekė dar daugiau naujų vasariškų „Su meile IKI“ kepinių
Švieži, tiesiog burnoje tirpstantys ir net savo grožiu viliojantys kepiniai „Su meile IKI“ – vienas iš „Iki“ pranašumų rinkoje. „Iki“ konditeriai nemiega ant laurų ir nesiliauja stebinti – ir taip gausų asortimentą papildė dar daugiau vasariškų naujienų. Jų paragauti verta neatidėliojant, mat nuotaiką praskaidrins ne tik skonis, bet ir patrauklios nuolaidos.
Lietuviai parduotuvėse šluoja 1 prekę: štai kokia ji
Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir įspūdingu desertu.
„Koks oras už lango, sufleruoja ir ledų pardavimų statistika.
12 kg numetusi Kristina pasikeitė neatpažįstamai: išdavė sėkmės paslaptį
Po antrojo nėštumo mitybos konsultantė Kristina Kesminienė nei pati savęs nebeatpažino veidrodyje, nei kiti jos pažįstami jos pačios. Kai aplinkiniai pradėjo klausinėti, ar laukiasi trečiojo vaiko, nors iš tikrųjų buvo priaugusi svorio, ji suprato, kad kažkas turi keistis. Taip ir prasidėjo jos kelionė, kurioje moteris numetė 12 kilogramų per 4 mėnesius neįprastu būdu.
K. Kesminienės istorija – ne apie stebuklingą dietą ar greitus rezultatus.
3 receptai, kai pritrūksta idėjų: produktams sutaupysite „Iki“, o paruošite greitai ir skaniai
Nors pavasaris elgiasi aikštingai, kiemuose kepsninės rūkti nesustoja, o į kasdienį meniu norisi įtraukti kuo daugiau vasaros skonių. Daugelis ieško įdomesnių receptų ir leidžiasi į eksperimentus – tą šį savaitgalį pavyks padaryti ir paprasčiau, ir pigiau. „Iki“ parduotuvėse jau prasidėjusios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ pažėrė šūsnį naudingų akcijų, kurios pasitarnaus skaniam laisvadienių meniu.
Editos ir Darjušo Lavrinovičių dukra 1 geną paveldėjo iš mamos: atskleidė, kokį
„Esu nepataisoma smaližė, mažais skanėstų kąsneliais save apdovanojanti dažnai!“, – sako žinoma dainininkė Indrė Launikonytė, į naujos duonos ir legendinių tortų namų „Mon Ami“ kepyklėlės atidarymą sostinėje atvykusi kartu su kolega, dainininku Vladu Kovaliovu.
Pastovėjusius kruasanus prikelkite antram gyvenimui: skanu, paprasta ir greita
Jei turite kiek ilgiau pasotvėjusių kruasanų, neskubėkite jų išmesti! TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip paprastus kruasanus prikelti antram gyvenimui – pasidalijo migdolinių kruasanų receptu.
REKLAMA
REKLAMA
Šiose parduotuvėse kruasanus dalija už 1 centą: ragina nepraleisti progos
Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys.
Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti šviežutį sviestinį kruasaną vos už 1 centą.
„Ką tik iškepti ir aromatu viliojantys kepiniai – vienas iš dienos džiaugsmų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams.
Nepražiopsokite: „Iki“ dalina kruasanus po 1 centą
Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys ir prekybos tinklo „Iki“ vizitinė kortelė. Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti šviežutį sviestinį kruasaną vos už 1 centą.
„Ką tik iškepti ir aromatu viliojantys kepiniai – vienas iš dienos džiaugsmų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams.
Labai paprasta ir skanu: labai gaivus kruasanų apkepas
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti gardų ir itin greitai paruošiamą patiekalą. Šis desertas itin patiks smaližiams bei gaivių desertų mėgėjams.
Kruasanų apkepui reikės:
6 kruasanų
400 ml pieno
200 gr kreminio sūrio
150 gr cukraus
3 kiaušinių
Šaukštelio vanilės ekstrakto
Šviežių arba šaldytų uogų
Gaminimo eiga:
Kruasanus supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į kepimo indą, išteptą sviestu.
Suvalgius raguolį merginai lėktuvo skrydis virto košmaru: praverkė tualete
Amerikietė Chloe Chapdelaine birželio penktąją skrisdama iš Dubajaus į Los Andželą užsisakė maisto be glitimo, tačiau ji net neįtarė, koks sunkus ir varginantis skrydis jos laukia.
Tinklaraštininkė amerikietė C. Chapdelaine serga celiakija.
Beatos receptas: chouquette, arba plikyti cukriniai pyragėliai
Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad važiuoju į Paryžių kas antrą savaitgalį. Bet jame jau buvau ne sykį. Ir kaskart, kai šiame mieste atsiduriu, klausiu savęs, kodėl neatvykstu čia dažniau? Kodėl, kodėl? Atsakymai vis tie patys... Bet grįžkime prie Paryžiaus. Miestas – ką ir kalbėti! – neprastas. Ir paganyti akis yra kur, bet aš į Paryžių visada važiuoju ne tyrinėti patiserie ir boulangerie, o pabūti su drauge Goda.