• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje. Ne veltui pas Vilmą sulaukę tiek liaupsių, prie kurių prisidedu ir aš – tikrai superiniai“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje. Ne veltui pas Vilmą sulaukę tiek liaupsių, prie kurių prisidedu ir aš – tikrai superiniai“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Blynams reikės: 1 kiaušinio; 2 v.š. cukraus; 1 a.š. vanilinio cukraus; 2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto; 236 ml pasukų (galite keisti kefyru, rūgpieniu); 155g miltų; 1/4 a.š. druskos; 0,5 a.š. sodos; 1 a.š. kepimo miltelių; 2 vidutinio dydžio obuolių.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.

Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai. Palikite tešlą pastovėti 15-20 min. Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų