• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu darže užaugo daugiau braškių nei galite suvalgyti ir nenorite jų išmesti veltui, o braškių uogienės ir šaldytų braškių atsargų sukaupėte pakankamai, yra dar vienas būdas, kurį galite išmėginti.

Jeigu darže užaugo daugiau braškių nei galite suvalgyti ir nenorite jų išmesti veltui, o braškių uogienės ir šaldytų braškių atsargų sukaupėte pakankamai, yra dar vienas būdas, kurį galite išmėginti.

REKLAMA

Tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina ragina išbandyti džiovintas braškes.

„Ko gero, šitas skanėstas žiemos nesulauks...“, – šypsosi ji.

Džiovintos braškės

Braškes supjaustykite maždaug 3-5 mm storio ir džiovinkite džiovyklėje (galima orkaitėje).

„Džiūvo apie 7 val. Iš pradžių 55°C temperatūroje, vėliau padidinau iki 65°C. Jei supjaustysit apie 2 mm storio, išdžius greičiau“, – pataria Irina.

Irina nurodo, kad nei cukraus, nei kažkokių kitų priedų nereikia. Gaunasi gražūs ir kvapnūs braškių čipsai. Tinklaraštininkė juos laiko stiklainyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėtusi žiema arbatoje užplikyti, ar pusryčių dribsnius paskaninti, bet greičiausiai anūkės vienus sukramsnos“, – sako Irina.

DŽIOVINTOS BRAŠKĖS 🍓 Ko gero, šitas skanėstas žiemos nesulauks... Braškes supjausčiau maždaug 3-5 mm storio ir...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. birželio 18 d., penktadienis

Šaltinis: „Vakavimas.lt“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų