REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į kavą galite dėti daugybę įvairiausių ingredientų, kad patenkintumėte kažko saldaus poreikį ar tiesiog paskanintumėte rytinį puodelį kavos, tačiau dalis jų yra nenaudingi sveikatai. Vis tik, yra ingredientų, kurie išeina į naudą – šie prieskoniai padeda deginti riebalus.

Į kavą galite dėti daugybę įvairiausių ingredientų, kad patenkintumėte kažko saldaus poreikį ar tiesiog paskanintumėte rytinį puodelį kavos, tačiau dalis jų yra nenaudingi sveikatai. Vis tik, yra ingredientų, kurie išeina į naudą – šie prieskoniai padeda deginti riebalus.

REKLAMA

Šie malti prieskoniai naudingi, nes skatina medžiagų apykaitą. Galbūt anksčiau apie juos net nesusimąstėte, tačiau, pasirodo, cinamonas ir ciberžolė ne tik paskanina kavą, bet ir skatina riebalų deginimą.

Cinamonas

Jei mėgstate saldumynus, dėl svorio metimo nebūtinai turite atidėti visus savo potraukius į šalį. Nors tikrai turėtumėte sumažinti saldžių sirupų ir grietinėlės kiekį kavoje, cinamonas yra puikus ingredientas, kurio galite dėti į rytinį kavos puodelį, nerizikuodami priaugti svorio.

Tiesą sakant, ekspertai teigia, kad šis gardus prieskonis iš tiesų gali pagreitinti medžiagų apykaitą, o tai skatina riebalų deginimą, rašo shefinds.com.

REKLAMA
REKLAMA

Juoda kava turi daugybę sveikatai naudingų savybių, tačiau cinamonas gali padėti naudą tik padidinti. „Jei į kavą įbersite cinamono (ypač ceilono cinamono, kuris yra tikrasis cinamonas), kava taps dar sveikesnė, – sako ji. Įrodyta, kad cinamonas gerina insulino reakciją, – aiškino mokslų daktarė. 

REKLAMA

Be to, pažymima, kad šio prieskonio priešuždegiminis poveikis gali padėti greičiau atsikratyti kilogramų. „Uždegimo mažinimas organizme turi beveik tiesioginį poveikį nutukimo ir bendro kūno svorio prevencijai ar mažinimui“, – sako ji. „Sumažinus uždegimą, jūsų medžiagų apykaita gali efektyviau deginti kalorijas.“

Ciberžolė 

Kalbant apie priešuždegiminius procesus ir svorio metimą, yra dar vienas su uždegimais kovojantis prieskonis, kurio galite kasdien dėti į kavą ir taip pagreitinti medžiagų apykaitą. Tai ciberžolė.

REKLAMA
REKLAMA

Šio ryškiaspalvio prieskonio sudėtyje yra priešuždegiminio ingrediento, vadinamo kurkuminu, kuris skatina medžiagų apykaitą.

„Prieskoniai [kurių sudėtyje yra kurkumino] turi termogeninį poveikį organizmui ir skatina organizmą gaminti daugiau šilumos, todėl sudeginama daugiau kalorijų“, – pažymi specialistė.    

Ciberžolėje ypač gausu antioksidantų, kurie gali padėti pasiekti svorio metimo tikslų, ypač kai ji pakeičia įprastus riebinančius kavos ingredientus.

„Ciberžolės antioksidacinės savybės gali padėti sumažinti atsparumą insulinui, cukraus kiekį kraujyje, cholesterolio kiekį kraujyje ir kitas dėl nutukimo atsirandančias medžiagų apykaitos sąlygas“, – aiškina San Migelis. Pasirašykite mus! 

Taigi, štai jums ir viskas: sveika gyvensena nereiškia, kad turite gerti kavą be papildomų skonių. Tiesą sakant, kas rytą į puodelį pabarstydami cinamono ir ciberžolės, pagreitinsite riebalų deginimo procesą. Tačiau svarbu pažymėti, kad prieš imantis vartoti šį gėrimą reikėtų pasitarti su gydytojais.

Nejuokinkit svieto - virs trisdesimt metu kavon dedu cinamona,svorio pokyciu - JOKIU!
Pasakos
Geriausiai riebalai deginami kai šaldytuvo namuose ne turi ir kai gauni alga minimum reikia mokėti mokesčius,vaikus į mokykla išleisti ir paskola pasiėmęs būstui,o ir per televizija pamatai kaip seimo dykaduoniai perka uz kanceliarines lėšas bet ką,algas keliasi ir akyse tinsta jų snukiai....
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų