REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai drabužių dizaineris Karlas Lagerfeldas metė iššūkį savo svoriui, jis pirmiausia nusprendė pasitarti su gydytoju-mitybos specialistu Jean Claude Houdret.

Kai drabužių dizaineris Karlas Lagerfeldas metė iššūkį savo svoriui, jis pirmiausia nusprendė pasitarti su gydytoju-mitybos specialistu Jean Claude Houdret.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prižiūrimas dietologo, K.Lagerfeldas laikėsi ypatingo, specialiai jam sukurto, mitybos plano. Vos per metus vyriškis numetė 42 kilogramus. Kaip sako pats K. Lagerfeldas, jis tiesiog nusprendė „susiimti“, kad galėtų dėvėti savo mėgstamus rūbus. Daktaras J. C. Houdret savo sistemą pavadino „Spoon-light“, ką pažodžiui galima versti „lengvas šaukštas“.

REKLAMA

Esminiai dietos principai:

Pagrindiniai dietos principai - apriboti suvartojamų kalorijų ir riebalų kiekį, vengti keptų patiekalų ir valgyti kuo daugiau daržovių bei baltymų, kurie palaiko raumenų tonusą.

Ši dieta apima tris fazes. Pirmosios fazės metu, besilaikantys dietos turi suvartoti 800-900 kcal per dieną ir tokio rėžimo privalu laikytis dvi savaites. Šis mitybos planas susideda tik iš baltyminių patiekalų ir daržovių. Pirmąją fazę, pasak dietologo, galima praleisti ir pradėti nuo atrojo etapo, kurio esmė, per dieną suvartoti ne daugiau kaip 1000-1200 kcal, kurias gautumėte iš baltymų, įskaitant vištienos krūtinėlę, žuvį, neriebų jogurtą ir sūrį. Trečiosios fazės metu kalorijų kiekis padidinamas iki 1200-1600. Valgiaraštis papildomas skrudintos duonos riekute ir vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojami maisto produktai:

Iš grūdinių produktų daktaras J. C. Houdretas savo pacientams rekomenduoja valgyti stambiagrūdę duoną, iš riebalų – liesiausius margarinus.

Galima valgyti neriebią varškę, pieną ir raugintus pieno produktus, o vaisinius jogurtus daktaras rekomenduoja rinktis atsargiai – juose daug cukraus. Žuvis ir kitos jūros gėrybės – labai gerai, bet reikia atsisakyti tuno ir sardinių, ir, žinoma, jokiu būdu žuvies nekepti, o virti ją garuose ar savo sultyse.

Iš mėsos produktų J. C. Houdretas rekomenduoja paukštieną, triušieną, veršieną ir arklieną, o jautiena, kiauliena ir aviena turi būti išbraukti iš valgiaraščio. Daržoves galima valgyti visas, taip pat ir bulves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitybos plano pavyzdys:

Pusryčiai: vienas greipfrutas, liesas jogurtas, skrudintos duonos riekelė, kava ar arbata.

Priešpiečiai: baltymų kokteilis su daržovėmis.

Pietūs: daržovių sultinys, vištienos krūtinėlė, liesas jogurtas, šviežias vaisius.

Vakarienė: baltymų kokteilis ir obuolys.

Fizinis aktyvumas:

Vidutinis fizinis aktyvumas yra visada rekomenduotinas, tačiau svarbiausia atkreipti dėmesį į mitybos planą ir jo laikymąsi.

Dietos privalumai ir trūkumai

Privalumai:

Pirmoji fazė duoda greitą rezultatą, kuris padidina motyvaciją laikytis dietos ir toliau.

Dieta duoda ilgalaikius svorio netekimo rezultatus.

Dieta nereikalauja daug laiko ruošiant maistą.

Trūkumai:

Pirminės fazės metu suvartojama labai mažai kalorijų, todėl tikėtina, kad bus jaučiamas alkis.

REKLAMA

Daugeliui žmonių nepatinka baltymų kokteiliai.

Didžioji dalis leistinų maisto produktų yra pakankamai brangūs.

Vietoje saldumynų raginama vartoti dirbtinius saldiklius.

Išvados:

Skirtingai nuo visų kitų šiuolaikinių dietų, Lagerfeldo dietoje alkio jutimas ir daugelio produktų atsisakymas yra vienas svarbiausių mitybos principų.

Dietą sudaro mažai angliavandenių, riebalų ir kalorijų turintis maistas. Nors ir sunku laikytis šios dietos, ji duoda ilgalaikius ir pakankamai greitus rezultatus.

Kalorijų ir maisto produktų įvairovės ribojimas nėra žalingas organizmui: tiek maisto per dieną žmogui visiškai pakanka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų