• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Riebios žuvies vartojimas mažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, nustatė Jenos universiteto mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Nesvarbu, ar žuvis valgoma žalia, virta, rūkyta ar kepta, ketvirtadienį sakė mitybos specialistas Michaelis Glei.

REKLAMA

Jau seniai žinoma, kad žuvį valgyti sveika. Tyrime, kuriame dalyvavo 250 žmonių, mokslininkams dabar pavyko įrodyti, kad valgant žuvies labiau suaktyvinami tam tikri genai, atsakingi už fermentų, saugančių organizmą nuo kenksmingų ir vėžį sukeliančių medžiagų, susidarymą.

Asmenų, kurie valgė riebią lašišą, genai buvo suaktyvinami daug labiau nei tų, kurie vartojo liesą menkę.

„Tai patvirtina mūsų spėjimus, kad žuvyje esančios riebiosios rūgštys skatina nuo vėžio saugančio barjero susidarymą organizme“, – sakė M. Glei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų