• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kone 100 eurų už žąsį, keliadešimt eurų už triušį ar antį – tiek tenka atseikėti už vieną pagrindinių patiekalų Kalėdų stalui. Tačiau žmonės sako, kad šventės vieną kartą metuose, tad atveria pinigines. Brangesni šiemet ir šventėms graibstomi džiovinti grybai bei spanguolės.

Kone 100 eurų už žąsį, keliadešimt eurų už triušį ar antį – tiek tenka atseikėti už vieną pagrindinių patiekalų Kalėdų stalui. Tačiau žmonės sako, kad šventės vieną kartą metuose, tad atveria pinigines. Brangesni šiemet ir šventėms graibstomi džiovinti grybai bei spanguolės.

REKLAMA

Panevėžietė Regina jau apsipsrendė ką patiekti šiųmečių švenčių stalui kaip pagrindinį patiekalą.  

„Pirkom kraliką, labai skanus troškintas, labai retai kada ir perkam, tik švenčių proga“, – sako Regina.

Triušį per Kalėdas šiemet nusprendė troškinti ir Emilė. Už jį nepagailėjo kiek daugiau nei 40-ies eurų.

„Jeigu 1000 eurų uždirbt į mėnesį kaip normalus atlyginimas, tai reikia apie 20 triušių parduot ir dar kai pasako oi, kaip brangu. Na nėra, normalu“, – pasakojo Emilė.

REKLAMA
REKLAMA

Ant prekystalių prieš pat šventes puikuojasi ir paukščiai – antys, žąsys, ūkininkų užaugintos vištos.

„Vaikams dovanoja tėvai arba atvirkščiai, dovana gera, bet pinigas didelis“, – teigė paukščių augintojas Bronius.

REKLAMA

Ir išties – už, pavyzdžiui, štai tokią dičkę žąsi gali tekti atseikėti ir beveik 100 eurų. Kilogramas žąsies kainuoja 15, anties 12, vištos po 6–7 eurus už kilogramą.

„Kas vertina, tai tas ir moka. Antytės eina į madą, seniau ančių niekas nepirkdavo, tik žąsis, o dabar jau perka ir antis, labai populiarios yra antys. Kad jinai mažesnė yra, kad mažiau mokėti reikia, visi taupom žinokit“, – dėstė paukščių augintoja Gražina.

„Nežmoniškai brangu, kadangi dukra gyvena Amerikoj, marti Vokietijoj, tai palyginus su šitomis šalimis, tai pas mus aš nežinau, Lietuva iš proto kraustosi“, – tikino panevėžietė Larisa.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinis stalas neįsivaizduojamas ir be grybų. Tiesa, ir jų kainą prekeiviai šiek tiek kilstelėjo, palyginus su pernai.

„Šiemet brangesni, nes labai elektra pakilo, o elektriniai džiovintuvai vis vien jie elektros gerai suka. Vidury šaligatvio grybas neauga, reikia pravažiuoti, reikia miškus patikrinti, kuras kainuoja“, – teigė prekeivė Rima.

Už 100 gramų indelį džiovintų baravykų Rima prašo 10 eurų.

„Kiti perka dovanom, ir sau, ir po 200 gramų, įvairiai. Net į Ameriką mano baravykai išskrido“, – pasakojo kita prekeivė Bronislava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip Kūčių stalas be spanguolių kisieliaus. Net ir viduržiemį galima rasti nuo rudens išlaikytų spanguolių. Litras jų kainuoja 5 eurus, kaina maždaug euru didesnė nei šių uogų sezono metu.

Šventėms apsiperkantys panevėžiečiai tvirtina pirkinius apgalvojantys, bet piniginės vis tiek sparčiai tuštėja:

„Manyčiau iki 300 eurų išleisim, neskaitant dovanų.“

„Aš tai jau biški mažiau, mažiau žmonių pas mane šiemet.“

„Pensininkė, bet nori gi šiek tiek pasirodyti, mes smulkiom dovanėlėm pasikeičiam, biškutį maisto pasiruošt.“

Žmonės tikina, kad daugiausia atsieina maistas šventiniam stalui. Juolab kad dienų šventinių net kelios.

tv3.lt

turgui perka tik visiški asilai,jei durni,tai pinigus taškykit,kai maximoj tą patį nusipirksit 3 kartus pigiau ir dar kokybės garantiją turėsit
Nieko ten brangaus ner, eilinis lojimas, kaip blogai Lietuvoj, grįžkit į Rusiją, ten gerai
Taip ir darome. Parduodame po 5,5 EUR už kilogramą. Tiesa reikia patiems atvykti pasiimti. Linkėjimai iš Dvainėnų ukio.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų