REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 3 dieną vyks pakartotiniai rinkimai Ukmergės, Zarasų–Visagino ir Biržų–Kupiškio rinkimų apygardose, todėl paskutiniu šansu gauti Seimo nario mandatą nori pasinaudoti net 19 partijų ir 8 savarankiški kandidatai.

Kovo 3 dieną vyks pakartotiniai rinkimai Ukmergės, Zarasų–Visagino ir Biržų–Kupiškio rinkimų apygardose, todėl paskutiniu šansu gauti Seimo nario mandatą nori pasinaudoti net 19 partijų ir 8 savarankiški kandidatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėmis žiniomis, Darbo partija (DP) Ukmergės rinkimų apygardoje planuoja iškelti Loretą Graužinienę, kuri į Seimą jau pateko, todėl, sėkmės atveju, pagal sąrašą patektų kitas DP kandidatas. Taip pat darbiečiai nusprendė Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje iškelti Rito Vaigino kandidatūrą, kuris ten pat nesėkmingai kandidatavo rudenį. Dėl trečiojo kandidato partija spręs sekmadienį per Kėdainiuose vyksiantį DP tarybos posėdį.

REKLAMA

Taip pat šiandien išaiškėjo, kad Antanas Nedzinskas, itin skausmingai išgyvenantis Seimo nario kėdės netektį ir nuolat besisukiojantis Seimo rūmų koridoriuose bei valgykloje, nesugebėjo surinkti tūkstančio parašų dėl kandidatavimo į Ukmergės apygardą. Nors buvęs Seimo narys pristatė 1002 jo kandidatavimą remiančių rinkėjų parašus, dalis jų po patikros buvo pripažinti netinkamais.

Tarp ryškesnių kandidatų į Ukmergės apygardą, kurioje rinkimai vyksta dėl į Seimą išrinkto Tvarkos ir teisingumo nario Juliaus Veselkos mirties, – ekscentriškasis Kauno veikėjas, Kovotojų už Lietuvą sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas bei visišką fiasko per rinkimus patyrusios Emigrantų partijos vadas Juozas Murauskas. Čia pat kandidatuos ir Lietuvos santarvės fondo vadovas Julius Kazėnas ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus patarėju buvęs bei Seimo Parlamentinių tyrimų departamente dirbantis Mindaugas Kluonis.

REKLAMA
REKLAMA

Respublikonų partijos vadovas, buvęs Seimo narys Valdemaras Valkiūnas registruotas kandidatu Biržų–Kupiškio apygardoje.

Velionio prezidento Algirdo Brazausko žmona Kristina Brazauskienė taip pat nenuleidžia rankų ir atiduoda save į Zarasų–Visagino apygardos rinkėjų rankas.

Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) dar praėjusį savaitgalį paskelbė savo kandidatus į visas tris rinkimų apygardas: Ukmergėje kandidatuos Janina Galiauskienė, Zarasų–Visaginų apygardoje – Juozas Stanėnas, o Biržų–Kupiškio – Dalius Bitaitis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žinomi rinkimų nugalėtojos Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai: Nikolajus Gusevas Zarasų–Visagino apygardoje, Kazys Grybauskas – Ukmergės, Aleksandras Zeltinis - Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje.

Liberalcentristai Ukmergės apygardoje iškelia buvusį vidaus reikalų ministrą Artūrą Melianą, Zarasų-Visagino apygardoje - Visagino savivaldybės tarybos narį Sergėjų Kotovą, o Biržų-Kupiškio - Algirdą Kiznį.

Liberalų sąjūdis Ukmergės apygardoje kelia Daivos Krištoponienės kandidatūrą, Zarasų-Visagino - Aušra Lamanauskienė, Biržų-Kupiškio - Kęstutis Slavinskas.

REKLAMA

Tvarkiečiai Ukmergės rinkimų apygardoje teikia vidaus reikalų ministro Dailiaus Alfonso Barakausko kandidatūrą, Zarasų-Visagino apygardoje palieka tą patį kandidatą Algimantą Dumbravą, o Biržų-Kupiškio apygardoje teikia Vytauto Galvono kandidatūtą.

Savarankiški kampanijos dalyviai: rinkėjų balsų pirkimu kaltintas Rimvydas Podolskis, kandidatuosiantis Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje. Ukmergės rinkimų apygardoje savo sėkmę bandys daugiausiai savarankiškų kandidatų: Santarvės premijos steigėjas Julius, buvęs prezidento patarėjas Mindaugas Kluonis, Neringa Lašienė, Lina Drazdienė, Renatas Saladžius ir Giedrius Zeziulevičius.

Balsas.lt primena, kad partijos privalo pateikti visų savo kandidatų dokumentus iki sausio 28 dienos. Per savaitę bus užregistruoti visi kandidatai ir vasario 1 dieną jie bus viešai paskelbti.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų