REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūsų dėmesiui – svarbiausios praėjusios savaitės naujienos ir įvykiai

Pirmadienis, 2010-12-06.  Paskelbti Nacionalinių premijų laureatai

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais tapo kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas, teatro režisierius Povilas Mataitis ir teatro dailininkė Dalia Lidija Mataitienė, tapytojas Jonas Gasiūnas, rašytojas Icchokas Meras, rašytojas Rolandas Rastauskas, dainininkas Virgilijus Kęstutis Noreika.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienis, 2010-12-07. Seimas negrąžins pensijų

Konservatoriai blokavo Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo įstatymo pakeitimus ir papildymus, kuriais siūloma pradėti grąžinti pensijas. Prieš tai Andriaus Kubiliaus Vyriausybė sukritikavo siūlymus. Pastaruoju metu kilo daug diskusijų dėl pensijų. Seimo opozicinės frakcijos išreiškė nuostatą, jog pensijas tikslinga atkurti į ikikrizinį lygmenį, tačiau dauguma frakcijų nenurodė, kaip tai padaryti.

REKLAMA

Trečiadienis 2010-12-08. Rusija metė iššūkį NATO dėl Baltijos šalių gynybos plano

Rusija paskelbė, kad primygtinai siūlys NATO peržiūrėti „WikiLeaks“ atskleistą planą ginti Baltijos šalis nuo karinių atakų. Jos tvirtinimu, aljansui nedovanotina Rusiją traktuoti kaip tariamą agresorių. Rusijos atstovas NATO Dmitrijus Rogozinas pranešė, kad per NATO-Rusijos Tarybos susitikimą Briuselyje jis būtinai iškels šią problemą. Taip pat jis pridūrė, kad nepaisant oficialių NATO paneigimų, toks planas tikrai buvo nutaikytas į jo šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienis 2010-12-09. Seimas priėmė ateinančių metų biudžetą ir Kūčias paskelbė šventine diena

Planuojama, kad ateinančiais metais nacionalinio biudžeto pajamos, įskaitant Europos Sąjungos ir kitą paramą, sieks 20 milijardų litų. Tuo tarpu išlaidos bus beveik dviem su puse milijardo didesnės. „Sodros“ deficitas sieks beveik 2,56 mlrd. litų.

Gerokai užtrukęs po biudžeto priėmimo, Seimas ėmėsi skubos tvarka svarstyti Darbo kodekso pataisas, įtvirtinančias Kūčias nedarbo diena. 68 parlamentarams balsavus „už“buvo priimtas įstatymo pakeitimas, pagal kurį nuo kitų metų gruodžio 24-oji – Kūčios – skelbiamos šventine diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva – korumpuočiausia šalis Europos Sąjungoje.

Gruodžio 9-oji – tarptautinė antikorupcijos diena. Pasaulinį korupcijos barometrą pristatančios organizacijos „Tranparency International“ duomenimis, šiemet bent kartą kyšį davė 34 procentai, t.y. kas trečias Lietuvos gyventojas. Šis skaičius – didžiausias visoje Europos Sąjungoje.

Penktadienis 2010-12-10. Seime ruošiama A. Sekmoko interpeliacija

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei įteikė  surinktus parlamentarų parašus energetikos ministrui Arvydui Sekmokui atstatydinti. „Tvarkiečių“ iniciatyvą savo parašais palaikė 70 Seimo narių. I.Degutienė interpeliacijos tekstą  užregistravo ir perdavė energetikos ministrui. Pagal įstatymą A. Sekmokas privalo   per dvi savaites parengti ir pateikti Seimui atsakymus. Opozicija A.Sekmokui yra pateikusi 25 klausimus  iš energetikos srities.

REKLAMA

D. Grybauskaitė susitiko su popiežiumi

Į Vatikaną atvykusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Benediktą XVI pasaulietiškai. Benediktas XVI parodė Lietuvos vadovei pagarbą, išeidamas viešnios pasitikti iš savo darbo kabineto– bibliotekos Apaštaliniuose rūmuose. Prezidentė su pontifiku bendravo angliškai maždaug 30 minučių. Susitikimo pabaigoje D.Grybauskaitė įteikė Katalikų bažnyčios vadovui dovaną– 1879 metais, lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu, išleistą maldų knygą lietuvių kalba. Benediktas XVI prezidentei padovanojo popiežiškąjį aukso atminimo medalį.

REKLAMA

Šeštadienis, 2010-12-11. Visuomenės palankumas – D. Grybauskaitei, kritika – A. Kubiliui

Apklausos duomenimis Lapkričio mėnesį Lietuvos gyventojai palankiausiai vertino Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Viešosios nuomonės apklausos dalyvių valia palankumo jai rodiklis –84 proc. teigiamų atsiliepimų.

Šį, jau ilgą laiką besilaikantį, aukštą palankumo rodiklį lenkia dar aukštesnis skaičius, deja, apibūdinantis priešingą nuomonę –nepalankumą, kuriuo respondentai „apdovanojo“ Vyriausybės vadovą Andrių Kubilių. Jį nepalankiai įvertino 87 proc. apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje įžiebtos pagrindinės šv. Kalėdų eglės.

Šeštadienį Vilniuje įžiebtos pagrindinės sostinės eglės Katedros ir Rotušės aikštėse. Taip pat nušvito ir stilizuota eglė – Vilniaus televizijos bokštas. Eglių įžiebimo švente sostinėje prasidėjo tradicinis projektas „Kalėdos sostinėje 2010“.

Sekmadienis, 2010-12-12. Švedijoje – ekstremistų išpuoliai

Švedija paskelbė, kad šeštadienį surengti sprogdinimai Stokholme buvo ekstremistų išpuoliai. Šeštadienį judrioje prekybos centrų gatvėje sprogo automobilis, o antrasis sprogimas nugriaudėjo po 10 ar 15 min. už maždaug 300 metrų nuo sprogusio automobilio. Švedijos spauda teigia, kad antrasis sprogimas buvo savižudžio mirtininko išpuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų