REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Lietuvoje buvo vėjuota, o pirmoje dienos pusėje dar ir nemažai palijo. Vėjuota bus ir artimiausiomis dienomis. 

Trečiadienį Lietuvoje buvo vėjuota, o pirmoje dienos pusėje dar ir nemažai palijo. Vėjuota bus ir artimiausiomis dienomis. 

REKLAMA

Dabar apie orus Lietuvoje. Šiandien jie buvo debesuoti, vėjuoti, su lietumi, tačiau šilti. Artimiausią naktį išliks ta pati tendencija – dangus bus pilkas, dažniausiai be ryškesnių atspalvių.

Paskutiniai lietaus lašai rytiniuose rajonuose nukris šį vakarą, vėliau nieko apčiuopiama tikėtis neverta. Tačiau bus vėjuota. 

Rytoj pajūrį ims taršyti graži vėlyvojo rudens audra, kitur pietvakarių vėjo gūsiai irgi bus smarkoki. Pirmoje dienos pusėje vėjas debesyse gali net pradraskyti pragiedrulių. Apie pietus pradės lyti pajūryje, iki vakaro palis visur. 

„Kitaip tariant, artimiausią parą orai bus rudeniškai vėjuoti, nors ir ne tik. Šiąnakt jie bus debesuoti ir vėjuoti. Vakare dar šiek tiek palynos šalies rytuose, vėliau lietaus lašų tikimybė bus menka. Dieną vėjas sustiprės dar labiau, pajūrį pakedens rudeniška audra. Apie vidurdienį pradės lyti pajūryje, iki vakaro palis visur. Oro temperatūra naktį laikysis apie 6–8 laipsnius, dieną kils iki 8–10 laipsnių šilumos", – sako N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio naktį vėjas draskysis dar smarkiai, daug kur palis, kur nors ir su šlapiom snaigėm. Dieną pro pragiedrulius nušvis saulė, bet kur nors gali pasitaikyti ir mišrių kritulių. Orai atvės – naktį vyraus 2–4, dieną 5–7 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Šeštadienį vėjas nurims, naktį vietomis pasitaikys mišrių kritulių, dieną palynos vakarinėje šalies dalyje. Naktį oro temperatūra nedaug skirsis nuo 0 laipsnių, todėl vietomis gali susidaryti plikledis, tiktai prie jūros bus 3–5 laipsniai šilumos, dieną šils iki 5–7 laipsnių šilumos, tiktai prie pat jūros gali būti šilčiau. Sekmadienis vėl vėjuotas ir su mišriais krituliais. 

„Ką gi, bus vėjuota, vis dažniau sulauksime ir mišrių kritulių. Dėl to kartkartėm sukirba nedrąsi mintis, kad gal šį kartą žiema vis dėlto bus“, – pridūrė sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA

ą

Europos orų padalijimas į dvi labai skirtingas sritis išliks ir artimiausią parą. Pietinėje žemyno pusėje ramius ir menkai debesuotus orus lems aukšto slėgio sritys, šiaurėje orus lems vėjuoti ciklonai. Šios dvi sritys nuolat pulsuoja, stumdosi. Orus aplink Baltiją, taip pat ir Lietuvoje, lems labai vėjuotas ciklonas. 

Štai Romoje gražūs orai ir 18, Barselonoje saulėta ir 19 laipsnių šilumos. Saulėtame Paryžiuje rytoj šils iki 11, saulėtame Londone bus apie 9 laipsnius šilumos. Berlyne saulė pro debesis ir 12, Varšuvoje šils iki 11 laipsnių šilumos. Į rytus nuo Baltijos – ne taip šilta ir vėjuota. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų