REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje yra apie 30 aktyvių COVID-19 židinių, dar 20-yje liga aktyviai nebeplinta, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. 

Lietuvoje yra apie 30 aktyvių COVID-19 židinių, dar 20-yje liga aktyviai nebeplinta, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. 

REKLAMA

„Aš vakar sakiau, kad bus kažkur apie 30, bet pasitikslinus, jų yra daugiau – apie 30 tokių aktyvių, dar yra apie 20 tokių ne visai aktyvių“, – antradienį lrt radijui sakė R. Lingienė. 

Jos teigimu, židinys laikomas neaktyviu tuomet, kai per 28 dienas nebefiksuojama jokių naujų su juo susijusių koronaviruso atvejų. 

„Rusenančių yra apie 30, bet jų dydis yra labai įvairus. Daugelis jų yra šeiminiai – du, trys, keturi atvejai – tai vėlgi jie visuomenei nėra labai svarbu. Svarbiausia mums sveikatos priežiūros įstaigose, laisvalaikio leidimo vietose, restoranuose įvykę protrūkiai, kurie išsiplečia nemažame žmonių rate“, – kalbėjo NVSC atstovė. 

R. Lingienė taip pat pasakojo, kad nauji atvejai buvo užfiksuoti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje bei Greitosios pagalbos stotyje, tačiau sakė nežinanti, ar šiuos atvejus reikėtų traktuoti kaip naują židinį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku pasakyti, ar tie atvejai susiję, nes protrūkis tai yra, kai registruojami du ir daugiau susijusių atvejų. Mano pirminiais duomenimis, ten yra pora atvejų, bet ar jie susiję, epidemiologai išsiaiškins artimiausiu metu“, – teigė visuomenės sveikatos specialistė. 

REKLAMA

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika lrt radijui sakė, kad vienas iš atvejų buvo užfiksuotas ligoninės Neurologijos skyriuje. 

„Mes turime atvejį Neurologijos skyriuje. Kada pacientė buvo paguldyta, buvo atliktas PGR testas, jis buvo neigiamas, tačiau, po keleto dienų pakartojus tyrimą pacientės PGR testas tapo teigiamas, tai matot kokia klastinga šita liga“, – kalbėjo ligoninės vadovas. 

Tiek R. Mažeikos, tiek R. Lingienės teigimu, šiuo metu daugiausiai nerimo kelia besimptomiai atvejai, sudarantys galimybes viruso židiniams išplisti nepastebimai. 

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje iš viso buvo patvirtinta 3814 COVID-19 ligos atvejų, tebesirgo 1511 asmenų, 2199 – pasveiko. Ligoninėse gydomi 83 asmenys, penki iš jų – reanimacijoje. 

Nuo koronaviruso iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 17 užsikrėtusiųjų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų