REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą šeštadienį grįžta medikų pagalbos misija, padėjusi kovoti su koronaviruso plitimu Armėnijoje.

Į Lietuvą šeštadienį grįžta medikų pagalbos misija, padėjusi kovoti su koronaviruso plitimu Armėnijoje.

REKLAMA

Aštuonis medikus ir tris ekspertus parskraidinsiantis Karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“ šeštadenio vakarą leisis Šaulių Zoknių oro uoste.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), grįžusiųjų laukia 14-os dienų izoliacija, būtina laikantis saugumo reikalavimų ir siekiant užtikrinti, kad neplistų virusas, jei galima bent menkiausia šio užkrato tikimybė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dėkodamas už komandos darbą sudėtingomis sąlygomis sako, kad jie – aukšto lygio specialistai ir profesionalai, kurie yra nepamainomi kovojant su koronavirusu.

SAM patarėjo, Lietuvos komandos vadovo Mariaus Čiurlionio teigimu, medikų ir ekspertų komandos nariai jaučiasi gerai, būdami Armėnijoje susirgę nebuvo ir  koronavirusui būdingų simptomų nejaučia. Jiems bus atlikti COVID-19 tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad nesusirgsime ir grįžę namo. Visi kruopščiai laikėmės būtinų saugumo reikalavimų – dėvėjome apsaugos priemones, jas keitėme laiku ir laikėmės kitų būtinų reikalavimų, kurie svarbūs užtikrinant tinkamą infekcijų kontrolę“, – sakė M. Čiurlionis.

Į dviejų savaičių misiją Armėnijoje buvo išvykę trijų Lietuvos ligoninių medikai – Santaros, Kauno klinikų ir Panevėžio respublikinės ligoninės gydytojai ir slaugytojai. Taip pat – karo medikas, karo logistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų