REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pirmadienio popietę pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiai dienai yra likusios 4-5 laisvos palatos. Todėl Respublikinė Klaipėdos ligoninė jau atlaisvina vietas ir yra pasiruošusi priimti infekuotus asmenis. Meras taip pat pažymėjo, kad keltais atvykstantys keleiviai bus tikrinami greitaisiais testais, kurie jau pakeliui į uostamiestį.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pirmadienio popietę pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiai dienai yra likusios 4-5 laisvos palatos. Todėl Respublikinė Klaipėdos ligoninė jau atlaisvina vietas ir yra pasiruošusi priimti infekuotus asmenis. Meras taip pat pažymėjo, kad keltais atvykstantys keleiviai bus tikrinami greitaisiais testais, kurie jau pakeliui į uostamiestį.

REKLAMA

„Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiai dienai yra likusios 4-5 palatos. Kiek teko kalbėti prieš 15 minučių su vyriausiuoju gydytoju Janušoniu, tai pagal paskutinę statistiką, palatų laisvų yra tik 4-5. Nežinau, ar tai dienų, ar valandų klausimas, kada turės būti įjungti nauji rezervai arba tos rezervinės ligoninės. Viena jų eilėje – tai Respublikinė Klaipėdos ligoninė, kuri yra pasiruošusi. {...} Neliks nė vieno ligonio, kuriuo nebūtų pasirūpinta”, – teigė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu gydoma kelios dešimtys koronavirusu sergančių pacientų. Ši ligoninė yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų gydymo įstaigų – 15 jos medikų nustatytas koronavirusas, uždaryti kai kurie ligoninės skyriai.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis teigė, kad Lietuvoje žinoma ne viena ligoninė, kurioje gydytojai užsikrėtė koronavirusu. Kontaktą turėjusi gydytojų komanda saviizoliuojasi, o ją pakeičia kitos. Viceministras teigė, kad be pagalbos neliks niekas, nes Lietuvos medikai konsoliduosis ir pagalba bus teikiama nenutrūkstamai.

REKLAMA

Meras teiravosi viceministro A. Šešelgio, ar Klaipėdos ligoninėms užteks apsaugos priemonių: „Buvo įdėta labai daug pastangų, kad būtų suformuotas reikiamas užsakymas, kada Kinija vėl pradėjo gaminti apsaugos priemones. {...} Tos priemonės neateina visos, kurios buvo užsakytos, per tam tikrą laiką bus suformuoti tie kroviniai. Buvo nustatyti prioritetai, pagal kuriuos buvo tos prekės skirstomos.

Iš karto, ne per tarpinius sandėlius, iš oro uosto, per paštą pristatomos tiesiogiai pirmoje eilėje toms klasterinėms ligoninėms Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Tai toliau bus daroma. Gavo penkios greitosios pagalbos dispečerinės ir savivaldybės, kur turi mobiliuosius punktus, kur vykdo patikrą. Dabar, kas ateina į Lietuvą vėl bus lygiai ta pati situacija. Nebe per tarpinius sandėlius, o tiesiogiai pasieks būtent tas penkias ligonines, kur mano buvo paminėtos“.

REKLAMA
REKLAMA

Viceministras teigė, kad šios penkios ligoninės turės pasidalinti apsaugos priemonėmis su kitomis regiono įstaigomis. Pasak A. Šešelgio, Lietuvoje taip pat gaminamos kokybiškos apsauginės kaukės, kurios bus tiekiamos mūsų šalies rinkai.

Koordinavimą ir pacientų srautų paskirstymą V. Grubliauskas teigė pirmadienį aptarsiantis su miesto gydymo įstaigų vadovais.

Keltų keleiviai bus tikrinami greitaisiais testais

Klaipėdos meras taip pat pažymėjo, kad keltais atvykstantys keleiviai bus tikrinami greitaisiais testais, kurie jau pakeliui į uostamiestį.

„Vakarinio kelto keleiviai, kurių beveik 200, bus tikrinami pagal naują tvarką. {...} Tikiu, kad ši sistema, kurią pavyko sustyguoti – veiks. Kad tai taps dar viena rimta ir patikima užkarda galimam koronaviruso plitimui ir atvykimui keltais”, – teigė V. Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis buvo komandiruotas į Klaipėdą. Viceministras teigė, kad į uostamiestį atkeliauja greitieji testai, kurie padės nustatyti galimus susirgimus. Greitaisiais testai Klaipėda bus aprūpinta dviem ar trims dienoms.

„Keltais atvyksta ne tik kroviniai, bet ir žmonės. Pirmas keltas, kiek mane informavo turėtų būti 17 valandą.

Dėl greitųjų testų pristatymo tam laikui. Mano žiniomis, jie jau keliauja ir vyksta į Klaipėdą tas krovinys. Sulauksime 17 valandą ir matysime, ar viskas yra tvarkoje. Komanda dirba kaip laikrodis ir dėlioja tuos procesus“, – spaudos konferencijoje teigė A. Šešelgis.

Viceministras teigė, kad nėra svarstoma stabdyti keltų, nes jie privalo vykti.

„Kol kas prekių ribojimo negali būti ir jos sustoti negali. Kol kas keltai, kurie atvyksta su didelėmis krovininėmis mašinomis, jos turi vykti. Prekių judėjimas yra prioritetinis dalykas tarp šalių.

REKLAMA

Visi Lietuvos piliečiai, kurie nori sugrįžti namo – jie bus priimti“, – kalbėjo A. Šešelgis.

Spaudos konferencijoje buvo teigiama, kad savaitgalį keltais atvykstantys žmonės visi buvo patikrinti. Keleiviams buvo matuojama temperatūra ir jie buvo konsultuojami.

Klaipėdos ligoninės vadovas piešia niūrų scenarijų: palatų gali nebeužtekti

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad jau kitą savaitę palatų sergantiems koronavirusu šioje ligoninėje gali nebeužtekti. Rengiantis šiam scenarijui, Klaipėdos respublikinė ligoninė jau atlaisvino vieną korpusą.

Pasak V. Janušonio, šiuo metu ligoninėje gydomas 41 pacientas, du iš jų – medikai. 

„Esame jau sudarę planą, rytoj turime pasitarimą su regiono įstaigų vadovais, ten galutinai apsispręsime, kaip didėjant šiai problemai reikėtų plėstis. Informacija keičiasi kas kelias minutes, bet šiuo metu yra 41 sergantis, dar 11 yra išleista gydytis į namus, nes turi sąlygas“, – BNS sekmadienį sakė V. Janušonis.     

REKLAMA

Ligoninės vadovas sako, kad ieškoma galimybių atlaisvinti daugiau vietos ligoninės Infekcinių ligų korpuse, tariamasi perkelti dalį nesergančių ligoninės pacientų, kuriems reikalinga reabilitacija, į sanatorijas.

„Šiuo metu paguldyti dar galime, bet laikomės ant ribos, kad gali nebeužtekti, jei sergančiųjų atsirastų daugiau. Kalbame apie Respublikinę ligoninę, kuri yra išlaisvinusi ir paruošusi vieną korpusą. Tiesa, jis nedidelis, apie 40 lovų, gal dar galima praplėsti. Bet tai, jei susitarsime, bus tam tikra pagalba, parama ir įtariamiems dėl viruso“, – teigė V. Janušonis.

„Tikėtina, kad kitą savaitę gali prireikti, nes ką tik gavau informacijos, kad nustatyti keli nauji atvejai iš mobilaus punkto, visi jie yra vidiniai, ne įvežtiniai. Tai jų po truputį daugės“, – įspėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koronavirusas nustatytas 15-ai šios Klaipėdos ligoninės medikų.

Pasak V. Janušonio, abiejų ligoninėje gydomų medikų būklė „yra patenkinama“, jiems nėra reikalinga plaučių ventiliacija, nors viena medikė yra arti rizikos grupės pagal amžių.

V. Grubliauskas: situacija kelia nerimą 

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas BNS sakė, kad „nerimą kelia tai, jog ligoninėje yra net keletas židinių“, t.y. Akių ligų skyrius bei Neurochirurgijos skyrius.

Ligoninės Akių ligų skyriuje mirė du gydyti sunkios būklės pacientai, kuriems taip pat nustatytas virusas.

„Kitas yra Neurochirurgijos skyrius, kuriame nustatyti gal penki ligoniai, iš kurių du ar trys – reanimacijoje, likę perkelti į infekcinį korpusą. Jie yra brandaus amžiaus ir tai rizikos laipsnį didina iki maksimalaus, ypač dėl garbaus amžiaus žmonių, kurie yra reanimacijoje“, – sakė meras.

REKLAMA

„Tikrai nenorėčiau nusiteikinėti dramatiškam, makabriškam scenarijui, bet matydami, kokia yra ta juodoji dinamika, turime nusiteikti pačiam blogiausiam. Suvokiame, kad tai dar – ne apogėjus, ne tas taškas, nuo kurio viskas pradės mažėti“ – pridūrė meras.

V. Grubliauskas teigia išgirdęs ligoninės vadovų signalą, jog čia likę mažiau nei dešimt palatų, tad Respublikinė ligoninė jau yra pasiruošusi priimti pacientus su COVID-19.

Jis pažymi, kad aprūpinant medikus apsaugos priemonėmis „jaučiamas pagerėjimas“, didesnės priemonių siuntos uostamiestis sulaukė šeštadienį, laukiama dar vienos siuntos ir sekmadienį, ligoninės turi rezervą mažiausiai dešimčiai dienų.

REKLAMA

Klaipėdoje užsikrėtė du policijos pareigūnai

Šalyje plintantis koronavirusas neaplenkė ir policijos sistemos. Šį pirmadienį patvirtintas antras užsikrėtimo Covid-19 atvejis policijoje.

Abu sergantieji dirba Klaipėdoje. Tiesa, pavojaus kolegoms jie tikėtina nesukėlė. Viena policijos pareigūnė grįžusi iš Jungtinės Karalystės iškart izoliavosi namuose pati.

Kitas atvejis, kuris pasitvirtino tik šiandien, nustatytas nuo kovo 13 d. nuotoliniu būdu dirbančiam pareigūnui.

„Antras susirgęs pareigūnas užsienyje nebuvo. Tikėtina, kad jis užsikrėtė namuose. Šiuo metu visi padalinio pareigūnai dirba nuotoliniu būdu. Prevenciškai yra dezinfekuojamos komisariato patalpos“, – pasakojo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų